07 mei

Leuke middag bij open huis De Belte

Zaterdagmiddag was er voor belangstellenden de mogelijkheid om de Multifunctionele Accommodatie De Belte in Nieuw Heeten van binnen te bekijken. De opkomst was bijzonder goed, jong en oud kwamen een kijkje nemen. Bij de ingang kregen de bezoekers een prijsvraagformulier. Voor verschillende ruimtes in de MFA zoekt men nog toepasselijke namen.

Enthousiaste bouwvrijwilligers verzorgden de rondleidingen op de bouw. Eenmaal binnen werden er alleen maar positieve reacties gehoord. Men is onder de indruk van de voortgang, hoe groot het allemaal is. Van de keuken, voorraadruimte, de toiletten en één kleedkamer waren de wanden al betegeld.

Stond je in de sporthal dan is het opvallend dat het niet galmt, dit is mede te danken aan de gebruikte materialen. Ouders zijn blij dat ze binnenkort niet altijd hun handballende kinderen naar trainingen en wedstrijden in buurtdorpen moeten brengen. Kinderen kunnen binnenkort zelf op de fiets naar de sporthal toe.

Een Nieuw Heetenaar vertelde: “Ik kom er zo vaak langs en alleen al aan de buitenkant lijkt het mooi, maar nu wilde ik het van binnen zien. En nu heb ik het gezien, ik ben sprakeloos!”De jeugd kon zich op het sportveld vermaken. Door het goed uitvoeren van spelletjes zoals hoepelen, kruiwagenrace konden ze een letter verdienen, die uiteindelijk het woord De Belte vormde. Het grote enthousiasme en alle positieve reacties van de bezoekers versterkt het gevoel dat we er met z’n allen helemaal voor gaan!

Bron: nieuwheeten-online.nl