16 december

Laatste nieuwe school in Apeldoorn

Het is voorlopig de laatste nieuwe school die in Apeldoorn wordt gebouwd. In de wijk Zuidbroek verrijst het nieuwe gebouw van basisschool De Diamant Het Rooster.

“Vóór de Kerst zit het dak er op”, denkt Danny Bergman van PCBO die verantwoordelijk is voor de bouw. De nieuwbouw moet in mei 2016 klaar zijn. De nieuwe school is ontworpen door MTB Architecten uit Apeldoorn. Het wordt een school met twee etages, die ook plek biedt aan kinderopvang. Met de nieuwbouw krijgen twee schoolconcepten een plek, programmagericht onderwijs en ervaringsgericht onderwijs. De schoolleiding zoekt naar mogelijkheden om de kinderen van de kinderopvang, op de één of andere manier te integreren met de rest van de school. Dit idee wordt Integraal Kindcentrum genoemd. Locatieleider Mark ter Horst: “Het is de bedoeling dat de kinderen in de opvang rechtstreeks doorstromen naar de basisschool als ze daaraan toe zijn. Hoe we dat precies gaan uitvoeren is nog niet helemaal duidelijk, maar het is wel het onderwijs van de toekomst.”

De buitenkant van de school wordt autovrij, met een voetbalen basketbalveld en een speelterrein. Op een apart parkeerterrein zetten de ouders hun kinderen af als ze met de auto worden gebracht.

bron: De Stentor regio Apeldoorn, door Hemmy van Reenen

 

Naschrift

Inmiddels is het hoogste punt bereikt. De Jansmanvlag wappert fier in top. In 4 weken tijd ging het van de begane grondvloer naar de dakopbouw. Op dit moment zijn we aan het draaien met de HSB elementen op de 1e verdieping.