Chiel Holtmaat

Chiel knip


Mijn naam is Chiel Holtmaat, ik ben 19 jaar en kom uit Luttenberg. Sinds 19 augustus 2019 loop ik stage bij Jansman als werkvoorbereider.

Wat voor opleiding volg je nu?
Ik volg de opleiding HBO Bouwkunde op Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ik heb gekozen voor de richting Bouwtechniek & Bouwmanagement. Dit lijkt mij de meest interessante richting, omdat je hier de meeste praktijkgerichte vakken krijgt zoals bouwtechniek, calculatie, werkvoorbereiding etc.

Hoe ben je bij Jansman Bouw terechtgekomen? 
Ik heb voor mijn eerste en tweede jaar van mijn opleiding twee projecten gemaakt over een bouw van Jansman die eigenlijk wel erg interessant waren. Toen heb ik nog een beetje verder gekeken wat voor projecten Jansman allemaal heeft en de omvang van deze projecten leek mij perfect om te beginnen met mijn eerste stage. Verder had ik een aantal goede verhalen gehoord over stages bij Jansman en dat je er erg veel persoonlijke aandacht krijgt, dus eigenlijk was de keuze snel gemaakt.

Waar ben je op het moment mee bezig?  Ik ben op dit moment bezig met de werkvoorbereiding voor de projecten Kindcentrum Wolfsbos in Hoogeveen en MFA Bruchterveld.

Ga je na deze opleiding nog verder met een opleiding?
Zoals ik er nu over denk, ga ik na deze opleiding geen vervolgopleiding meer doen, maar wil ik gewoon aan het werk gaan om een boel ervaring op te doen. Naar mijn idee leer je daar nog veel meer van.

Wat vind je mooi aan de bouwwereld?
Ik vind het mooi dat je fysiek kunt zien waar je aan gewerkt hebt. Dat je niet alles op papier hebt, maar dat je ook echt een gebouw ‘uit de grond ziet komen’.

Hoe ziet jouw leven er over 10 jaar uit?
Ik heb nog helemaal geen idee. Ik hoop dat ik dan een vaste baan heb en een mooi huis dat ik hopelijk zoveel mogelijk zelf getekend en uitgewerkt heb.

September 2019

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top