Bouw duurzaamheidscentrum in Assen begonnen

MECAssen

Bouw duurzaamheidscentrum in Assen begonnen 

Gemeente Assen heeft ondanks forse bezuinigingen op gemeentelijk niveau het project Milieu Educatief Centrum, afgekort MEC te Assen, doorgezet.
Het is op alle fronten een erg bijzonder project. Het ontwerp van 24Hours uit Rotterdam is geheel organisch en laat een duidelijke relatie zien met de doelstelling van het gebouw. Het gebouw is bedoeld als educatief centrum waar beleving van natuur en vooral de zorg voor onze natuur als hoofduitgangspunt geldt.

Vormen, materialen en installaties zijn direct gerelateerd aan een hoge ambitie ten aanzien van duurzaamheid. Daken en gevels worden organisch vormgegeven en zijn onderhoudsvrij door het gebruik van hoofdzakelijk natuurlijke materialen. Het dak met grasbegroeiing zal vanaf maaiveld toegankelijk zijn voor grazende schapen. De gevels worden bekleed met duurzaam geproduceerd hout. Gebruikte damwandprofielen, bekleed met houten delen, vormen grondkeringen. Veldkeien worden toegepast als verhardingen. Houten dak en dragende wand- en gevelelementen worden naturel toegepast. Installaties zullen van een hoog technisch niveau zijn. Bio brandstofkachels, clima levelvloeren, WKO bronnen zijn dan vanzelfsprekend, gelet op het verregaande duurzame karakter. Binnen worden de organische vormen doorgezet met gebogen wanden, boomstammen als kolommen, schapenvachten als wandbekleding, lederen tegels enzovoorts.

Kortom een geweldige uitdaging voor ontwerpers en Jansman Bouw om tegemoet te komen aan de hoge verwachtingen die dit gebouw uitstraalt.

Zie artikel in Duurzaam Gebouwd, het landelijke kennisplatform voor duurzaam bouwen.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top