10 april

BCS Amsterdam Coldstore & Logistics

In het westelijk havengebied in Amsterdam zijn we gestart met de werkzaamheden bij BCS Coldstore & Logistics. Op basis van de goede ervaringen bij het vorige werk in Harderwijk, hebben wij deze opdracht gekregen.

Het gaat om uitbreiding van de formeerruimte, een nieuwe machine kamer en een milieuplein. De formeerruimte (opslag voor palletplaatsen) wordt ongeveer 1000 m2, waarbij we gedeeltelijk over het bestaande pand heen bouwen. Daarna wordt het oude gedeelte er onder weggesloopt. Het bouwen van de nieuwe machinekamer gebeurd geheel in prefab, dit omvat 3 verdiepingen met een hoogte van bijna 14 meter.

Samen met BCS, RBK en Aveco zijn, in bouwteam, de plannen in een zeer korte voorbereidingstijd  uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Met name door de ervaring, kennis en kunde van het project in Harderwijk, is dit zeer voorspoedig verlopen. De extra uitdaging is dat het bedrijfsproces niet verstoord mag worden. De ombouw van de oude naar de nieuwe installatie moet dus gestroomlijnd doorlopen. Dit vergt een uiterste inspanning voor wat betreft  de coördinatie van alle disciplines.

Volgens planning is het nieuwbouwgedeelte voor de bouwvakantie gereed. Vervolgens zullen er intern nog een aantal verbouwingen moeten plaatsvinden. Opnieuw een mooie uitdagende klus.