Zwembad camping Krieghuusbelten Raalte

Plaats: Raalte
Opdrachtgever: Camping Krieghuusbelten
Architect: Jansman Bouw
BVO: 705 m2


Jansman Bouw realiseerde de bouwwerkzaamheden voor de zwembadoverkapping in opdracht van Camping Krieghuusbelten in Raalte. Het ontwerp is verzorgt door Jansman Bouw en de constructeur is IBZ Raadgevend Ingenieursburo uit Nijverdal.

De overkapping is opgebouwd uit een gelamineerde houtconstructie in samenwerking met een staalconstructie voor de totale stabiliteit. Als platte dakvloeren zijn houtcement ‘Durisoll’ dakplaten toegepast. Deze zijn vervaardigd met witte cement aan de onderzijde zodat de platen geen nadere afwerking behoeven. Langs de gevels, de glijbaantoren en de kleedruimten, is traditioneel metselwerk uitgevoerd. Naast het dak is een milieuvriendelijke houtkachel geïnstalleerd, waardoor het zwembad in het vervolg CO2 neutraal wordt verwarmd. Tevens is er een waterglijbaan aangebracht van ruim 50 meter die is voorzien van led verlichting.

In de lengterichting van het zwembad is een 30 meter lange houten ligger op de gevelkolommen aangebracht. Tegen deze balk is enerzijds een vaste transparante kap gemonteerd en aan de andere zijde (zijde campingterrein) is een te openen segmentkap gebouwd.

De opdrachtgevers zijn zeer tevreden met deze investering want het afgelopen natte seizoen is door de campinggasten veelvuldig gebruik gemaakt van het overdekte zwembad waar, op mooie dagen, met een druk op de knop de hele pui opzij geschoven kon worden.

 

Recente projecten

IKC Het Saffier Zwolle

nieuwbouw, onderwijs-mfa

RSG Ter Apel

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Kindcentrum Wolfsbos Hoogeveen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

MFA Bruchterveld

nieuwbouw, onderwijs-mfa