Woonzorggebouw Stevenserf Heeten

Plaats: Heeten
Opdrachtgever: Zorggroep Raalte
Architect: Peters & Lammerink Architecten
BVO: 1.622 m2


Uit een onderhandse aanbesteding ontving Jansman Bouw van Zorggroep Raalte de opdracht voor de realisatie van de erg fraaie, landelijk georiënteerde huisvesting ‘Stevenserf’ voor dementerende ouderen. Op een prachtig stukje grond, op een hoog gelegen ‘kamp’ met uitzicht over de landerijen, herkennen de bewoners hun vroegere leefwereld in een plattelandsomgeving.

Binnen deze woonzorgvorm zal aan 14 bewoners een veilige woonomgeving en dagbesteding geboden worden. Het nabijgelegen huis ‘Stevenskamp’ faciliteert deze bijzondere huisvesting op tal van zorgaspecten. In de gezamenlijke huiskamers worden tevens dagactiviteiten georganiseerd. De naastgelegen dierenweide, het moestuintje en de fraai aangelegde tuinen met vijver completeren de dierbare herinneringen aan het landleven.

Jansman Bouw is bekend met het realiseren van nieuw- en/of ombouw van huisvesting voor zorginstellingen. Voor ons een hele mooie opdracht binnen de sector Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Eerder realiseerde onze organisatie een vergelijkbaar complex in Den Ham.

Het gebouw is vooral kenmerkend vanwege de houten bekleding van de HSB gevels en de hellende daken die een landelijke uitstraling geven.

Jansman Bouw heeft integraal alle werkzaamheden verzorgd inclusief installaties en vaste inrichting en coördineerde alle betrokken partijen.

 

Recente projecten

Kind Centrum De Korenbloem Raalte

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Maria-Oord Luttenberg

nieuwbouw, renovatie, verbouw, wonen, zorg

48 appartementen Assen

nieuwbouw, wonen

Memory Museum Nijverdal

renovatie, verbouw