Vrijstaande woning Wezep

Plaats: Wezep
Opdrachtgever: particulier
Architect: 19 Het Atelier te Zwolle
BVO: – m2


Aan de Zuiderzeestraatweg te Wezep hebben we een nieuwe vrijstaande woning gebouwd. De woning is ontworpen door 19 Het Atelier Architecten uit Zwolle, die eveneens de directie heeft gevoerd. Het constructieve ontwerp werd vervaardigd door Borreman Constructie Adviesbureau uit Heerde.

De woning is geheel onderkelderd met een in het werk gestorte kelder en hellingbaan. De kelder biedt parkeergelegenheid voor 2 auto’s. De gehele kelder is voorzien van een vloercoating wat een strakke en hygiënische afwerking bewerkstelligt. Naast de opstelplaatsen is in de kelder ruimte voor het atelier en de technische ruimte.
De begane grond is geheel bekleed met natuursteen. Behalve een forse open woonkeuken die uitkijkt over het achterterrein, is aansluitend een royale woonkamer gesitueerd met grote openslaande tuindeuren en een schuifpui. Aan de voorzijde van de woning is een kantoorruimte gesitueerd.

De bovenverdieping beschikt over 2 badkamers waarvan de grootste badkamer direct naast de grote slaapkamer is gesitueerd. De woning is uitgevoerd met een lift die de verschillende verdiepingen met elkaar verbindt. De woning kenmerkt zich vooral door de verschillende dakvlakken die op elkaar aansluiten.

De dakoverstekken zijn geheel voorzien van aluminium zetwerk. De kozijnen zijn uitgevoerd in aluminium met de bijzondere combinatie van houten deuren. Op installatietechnisch gebied is de woning van veel gemakken voorzien. Enkele voorbeelden: een geavanceerd inbraakalarm met camerabeveiliging, screens die bedienbaar zijn middels afstandsbediening,
de gehele woning is voorzien van vloerverwarming en energiezuinige installaties.

De opdrachtgevers genieten van het wonen en werken in hun nieuwe woning.

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa