Vrijstaande woning Hengelo

Plaats: Hengelo
Opdrachtgever: particulier
Architect: Building Design Architectuur te Zenderen
BVO: – m2


In het nieuwbouwplan Dalmeden in Hengelo realiseerde Jansman Bouw een royale vrijstaande woning. Het ontwerp was van Building Design Architectuur uit Zenderen in samenwerking met constructiebureau B&Z Bouwtechniek Zwolle.

Het aanzicht van de woning wordt grotendeels bepaald door de verticale pannengevel en de schuine dakvlakken die een verschillende schuinte hebben. Het overstek van 1,20 meter loopt van de schuine dakvlakken over in de verticale gevel tot aan het maaiveld. Het dak is gedekt met een vlakke pan in een matzwarte kleur, die bijdraagt aan het strakke uiterlijk van de woning. De andere gevels van de woning werden uitgevoerd in een combinatie van grijs/zwart gemêleerd metselwerk, met daarboven western red cedar rabat delen in een lichtgrijze kleur.

Blikvangers van de woning zijn, afgezien van het dak, de schoorsteen die op circa 1 meter hoogte uit de verticale gevel steekt en het grote kozijn aan de achtergevel, die van beneden tot boven in de nok loopt. De woning bestaat grotendeels uit een staalconstructie van kolommen en UNP`s die samen met het metselwerk de verdiepingsvloer ondersteunen. De kapconstructie wordt ondersteund door een aantal spanten, die op de fundering of de verdiepingsvloer geplaatst zijn. De staalconstructie zorgt ook voor de nodige stabiliteit, aangezien grote delen van de gevels uit kozijnen bestaan en daar geen stabiliteit aan ontleend kan worden. De afwerking binnen wordt voornamelijk gekenmerkt uit strakke abstracte lijnen.

Na de oplevering konden de schilder, de interieurbouwer en de vloerenlegger de woning ook binnen geheel naar smaak en stijl van de opdrachtgever uitvoeren.

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa