Vrijstaande woning Hellendoorn

Plaats: Hellendoorn
Opdrachtgever: particulier
Architect: EVE Architecten te Nijverdal
BVO:

In het centrum van Hellendoorn, op de plek van de voormalige gymzaal heeft Sprengenberg Vastgoed in samenwerking met de gemeente Hellendoorn een plan ontwikkeld met 7 bouwkavels voor vrijstaande woningen. De kopers van een kavel waren vrij in de keuze van de architect en vrij in de keuze van het ontwerp, uiteraard binnen de geldende regels van het bestemmingsplan.

De opdrachtgever heeft één van de kavels bemachtigd en EVE architecten uit Nijverdal ingeschakeld voor het ontwerp van hun vrijstaande woning. De constructie was in handen van Schreuders Bouwtechniek in Hengelo. De woning die is ontworpen in authentieke stijl, is voorzien van een zeer ruime, in het werk gestorte kelder d.m.v. holle wand systeem. De holle elementen bestaan uit twee betonnen buitenschillen die met elkaar verbonden worden door tralieliggers. Na montage is de holle ruimte volgestort met beton. De zichtzijden van de elementen zijn glad en direct geschikt voor eventuele eindafwerking. Tijdens de uitvoering is extra aandacht besteed aan de details t.b.v. de waterkering.

De kap bestaat uit een prefab systeemkap met hierop gebakken Narvik Maduro zwarte dakpannen. Gekozen is voor hardhouten binnen- en buitenkozijnen. Zowel voor het exterieur als voor het interieur is veel aandacht besteed aan esthetische details. De woning is voorzien van een compleet technische installatie.

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa