Vrijstaande woning en schuur Wesepe

Plaats: Wesepe
Opdrachtgever: particulier
Architect: EVE architecten te Nijverdal
BVO: – m2


Door mee te doen aan de “Rood voor Rood” regeling ontstond de mogelijkheid om een nieuwe vrijstaande woning te realiseren op een agrarisch perceel in Wesepe. De “Rood voor Rood” regeling is een stimulerende maatregel om oude landschapsontsierende agrarische bedrijfsgebouwen te saneren. Als compensatie mag een woning gebouwd worden. Vervolgens zijn er verplichtingen ten aanzien van het erf en landschap. Een landschapsarchitect verzorgt een plan ten aanzien van bijvoorbeeld boomgaarden, houtsingels, hagen en type bestrating. Als dit terreinplan is goedgekeurd door de gemeente, kan er vervolgens samen met een architect een woning ontworpen worden die weer past in het landschappelijke plan.

Het herinrichtingsplan is gemaakt door Odin Landschapsontwerpers, de woning is ontworpen door EVE architecten, beiden uit Nijverdal. Het was een eis van de welstand dat de woning en schuur een landelijke uitstraling kregen.
De woning is op de plaats van de voordeur voorzien van houten kolommen met een topgevel die bekleed is met zwarte houten geveldelen. Om een authentiek voor- en achterhuis te benadrukken moest de woning worden uitgevoerd in 2 kleuren gevelstenen. De schuur is voorzien van een eiken gebint aan de voorzijde. Ook is de schuur bekleed met zwarte houten geveldelen en voorzien van een passende soort dakpan.

Recente projecten

Kind Centrum De Korenbloem Raalte

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Maria-Oord Luttenberg

nieuwbouw, renovatie, verbouw, wonen, zorg

48 appartementen Assen

nieuwbouw, wonen

Memory Museum Nijverdal

renovatie, verbouw