Vrieshuis Sealane Eemshaven

Plaats: Eemshaven
Opdrachtgever: Sealane Borkum B.V.
Architect: RBK Group BV Deventer
BVO: 4.600 m2


Nadat Jansman Bouw in de Haven Noord in Amsterdam en in Harderwijk al eerder vrieshuizen realiseerde, is ons gevraagd om in Eemshaven onze specialistische kennis in te zetten.

Sealane Eemshaven verzorgt de opslag en overslag van verschillende soorten lading die over zee of land worden aangevoerd. Het bedrijf is groot geworden in de logistiek van geconditioneerde goederen, waaronder voedingsmiddelen. Tegenwoordig handelt Sealane ook droge lading af.

Dit alles gebeurt op een centrale locatie in de Eemshaven. Hier worden ladingen veilig opgeslagen in moderne open en overdekte opslagfaciliteiten. Daarnaast biedt Sealane een directe lijnvrachtdienst met Noorwegen, in samenwerking met de Noorse rederij Samskip. Opdrachtgevers van over de hele wereld, waaronder Rusland en Japan, vertrouwen Sealane hun goederen toe. Daarnaast is Sealane actief in de wind offshore-markt, staalindustrie en diverse andere havenlogistieke diensten.

Voor uitbreiding van hun activiteiten wordt door Jansman Bouw ruim 4.600 m² hypermoderne en energie-efficiënte nieuwbouw gerealiseerd met een inhoud van maar liefst 50.300 m3. Het overgrote deel van het gebouw wordt op een temperatuur gebracht van minus 20 °C. Laaddocks en laadkuilen worden aangelegd voor de continue stroom vrachtverkeer. De opslag biedt ruimte aan 8.000.000 kg goederen.

Voorafgaand aan de bouw is de huidige kade van 135 m1 met circa 100 m1 verlengd om de capaciteit passend te maken voor de omvangrijke vrachten.

Het terrein ligt in goed gezelschap van andere industrieën die er gevestigd zijn, zoals energiecentrales en Google die er ook gevestigd is met haar 2e datacenter waarbij een investering van 600 miljoen aan de orde was. Kortom, een dynamische omgeving in het noordelijkste puntje van Nederland.

Ontwerp en bouwdirectie is in handen van RBK Group BV te Deventer.

Jansman Bouw startte eind november 2017 met het grondwerk waarna de bouw van start ging. Alle specifieke partijen, in het bijzonder de klimaatinstallaties, worden door ons gecoördineerd.

Recente projecten

Stadsvilla’s centrumlocatie Nijverdal

nieuwbouw, wonen

Brede School Vroomshoop

nieuwbouw, onderwijs-mfa

ProMessa Deventer

nieuwbouw, industrie-kantoren

Kantoorpand Zutphen

renovatie, verbouw