Voorst, Gemeentehuis

Plaats: Twello
Opdrachtgever: Gemeente Voorst
Architect: De Twee Snoeken Architectuur Den Bosch
BVO:


Het gemeentehuis ligt in een groene parkachtige omgeving van Twello, maar is onherkenbaar veranderd. Er is namelijk nog slechts een betonnen skelet zichtbaar. Dit skelet was de basis voor de aanbesteding voor de vernieuwbouw van het gemeentehuis en tevens de basis voor de uit te voeren opdracht. De opdracht werd verkregen door de beste inschrijving op kwaliteit en prijs. Het ontwerp is verzorgd door De Twee Snoeken Architectuur uit ‘s-Hertogenbosch.

Het tweelaagse skelet heeft een vloeroppervlakte van circa 5.500 m² waar nog eens 500 m² aan wordt toegevoegd. Deze uitbreiding betreft de nieuwe publiekshal en de bovengelegen raadzaal. Bijzonder zijn de duurzaamheidambities van de gemeente. Het hergebruiken van het skelet en verschillende materialen, de keuze voor veel hout in de constructies, de gekeimde kalkhennep gevels en het energieneutraal worden, zijn allemaal duurzaamheidstoepassingen van niveau. Niet uniek, maar zeker niet alledaags is de opwekking van warmte en warm water uit een aan te leggen ijskelder in het naastgelegen terrein. Deze ijskelder fungeert als warmte/koude opslag en zorgt in de zomer voor gebouwkoeling en in de winter voor warmte. Al met al een fraaie, uitdagende en duurzame klus.

De omgevingsvergunning werd nog voor het einde van het jaar onherroepelijk waarna de werkzaamheden van start gaan met de bouwplaatsinrichting en het digitaal inmeten van het skelet.

De oplevering is voorzien voor begin 2022, wellicht nog voor de kerst van 2021.

 

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Leusden, IKC ’t Ronde

nieuwbouw, renovatie, verbouw, onderwijs-mfa