Villa te Leusden

Plaats: Leusden
Opdrachtgever: particulier
Architect: StudioWA! Amersfoort


Na een efficiënte ontwerpfase ondertekenden op 17 januari 2018 onze enthousiaste opdrachtgevers voor de realisatie van hun nieuwe villa.

Aan deze opdracht ging een oriënterend gesprek vooraf, waarbij wij de opdrachtgevers konden overtuigen om te kiezen voor een bouwteam samenwerking waarbij hun invloed de meeste ruimte kon krijgen. De opdrachtgevers verlieten de gedachte van een traditionele aanbesteding en kozen bewust voor de route om 1 op 1 met Jansman Bouw het traject richting realisatie af te leggen.

Optimale kwaliteit voor eenzelfde taakstellend budget werd het gezamenlijke doel. Een wezenlijk ander proces, waarbij optimaal gebruik werd gemaakt van de kennis en kunde van diverse partners waaronder hun gekozen architect StudioWA! In aanwezigheid van de opdrachtgevers werden in diverse intensieve overleggen, waarin openheid leidde tot vertrouwen, samen keuzes gemaakt. Geheel overtuigd van de bereikte meerwaarde gaven de opdrachtgevers het startschot voor de realisatie op een zeer groene locatie aan de rand van Leusden.

Resultaat is een deels onderkelderde villa van ruim 840 m³. Op deze (deels) geprefabriceerde kelder staat een tweelaagse bovenbouw met een rieten dakbedekking. In het oog springende houten erkers geven deze verder modern uitgevoerde woning een landelijke twist.

In de kelder bevinden zich naast een man-cave een gastenslaapkamer, badkamer en een wasruimte. Op de begane grond de woonkamer, woonkeuken, speelruimte en bijkeuken en op de verdieping 4 slaapkamers. De erker biedt vanuit de badkamer uitzicht over het groene landgoed waarop de villa zich bevindt.

Een gasloze monovalente warmtepompinstallatie met lage temperatuur vloerverwarming op alle bouwlagen en een balansventilatie met warmte terugwinning maken deze woning energiezuinig. Om de pieken in het elektraverbruik op te vangen worden 4 stuks PV-panelen toegepast.

De woning werd in december 2018 overgedragen aan de zeer tevreden opdrachtgevers.

 

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa