Villa Raalte

Plaats: Raalte
Opdrachtgever: particulier
Architect: EVE Architecten te Nijverdal
BVO: 630 m2


Aan de Burgemeester Kerssemakersstraat te Raalte werd een zeer royale vrijstaande villa gebouwd. Het prachtige ontwerp is verzorgd door EVE architecten uit Nijverdal. De opdracht voor Jansman betrof een casco opdracht. Na de bouwkundige oplevering vervolgden relaties van de opdrachtgever de werkzaamheden aan de afbouw en het interieur.

De woning is in een dubbele stijl opgebouwd. Enerzijds is de gevelsteen halfsteens gemetseld en  later gekeimd (geverfd). Hierdoor is het metselwerk afgewerkt met een mineraalverf die zich zeer goed hecht met de ondergrond. Anderzijds is een gevelsteen toegepast met “witte smetvlekken”. Het uiterlijk van de nieuwe woning suggereert dat er een uitbouw heeft plaatsgevonden en het geheel niet uit dezelfde bouwtijd afkomstig is. Door toepassing van verschillende dakpannen wordt een verschillende bouwperiode nog eens extra benadrukt. Een bijzonder uitgangspunt bij het ontwerp. Jansman’s ambachtelijke kennis en kunde kwam tot z’n recht in de fraaie gevels, daken en details die de villa kenmerkend maakt.

Het trasraam van deze woning is voorzien van een natuursteen plint. Ook rondom de voordeur en enkele andere plekken is natuursteen toegepast. De woning is geheel onderkeldert. Vanuit de kelder tot aan de zolder is door Jansman een imposante betonnen wenteltrap gerealiseerd. Als leuning is hier een gietijzeren sierleuning geplaatst. Eén van de kenmerkende onderdelen van deze fraaie villa. De woning beschikt over een zeer hoog afwerkingniveau en veel gebruiksgebonden voorzieningen waardoor veel overleg tussen de installateur en de interieurbouwer noodzakelijk was.

Aan de achterzijde van de woning is een grote veranda met buitenhaard gebouwd. Het buitenterras bestaat uit een betonvloer met als afwerking natuursteen tegels.

 

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa