Villa Bathmen

Plaats: Bathmen
Opdrachtgever: particulier
Architect: EVE Architecten te Nijverdal
BVO: 320 m2


Jansman Bouw heeft aan de Koekendijk in Bathmen een nieuwe woning gerealiseerd. De complete villa diende vanwege bijzondere omstandigheden binnen slechts 90 werkbare werkdagen te worden gerealiseerd.

De realisatie betrof een totaalopdracht voor Jansman. Niet alleen het installatiewerk, maar ook de tegelvloeren op de begane grond, tegelwerk van de buitenterrassen, het schilderwerk en de wandafwerkingen binnen waren onderdeel van de opdracht. Voor de indeling en kleurbepaling van de woning werd de familie bijgestaan door een interieurarchitect. De opdrachtgever heeft zelf de in totaal 3 keukens, de sfeerbepalende grote gaskachel en het sanitair ingekocht. De coördinatie van deze onderdelen lag bij Jansman.

De begane grondvloer werd omgezet van een ps-combinatievloer naar een kanaalplaatvloer, omwille van tijd. Ondanks de zeer krappe tijd is de villa traditioneel opgetrokken uit een binnenblad van snelbouwsteen. De buitengevel heeft een antraciet kleurige plint en voeg, met daarboven een gekeimde gevelsteen. De verdiepingsvloer betreft een breedplaatvloer van 280 mm. In de vloer zijn de nodige installaties opgenomen die het gemak en woongenot van de familie moeten waarborgen. De kap is geheel geprefabriceerd omwille van de tijdsdruk en draagt af op de verdiepingsvloer en de staalconstructie. Omdat de dakbedekking een rietpakket van 30 cm. dik zou worden (door opdrachtgever zelf uitbesteed) was het van noodzakelijk belang dat de kap dampdicht zou zijn. De kapelementen zijn in de fabriek voorzien van een dampdichte laag. In het werk is extra aandacht besteed aan het dampdicht plakken van de naden van de kapelementen.

Het afwerkingniveau van de begane grond ligt een gradatie hoger als op de verdieping. Het stucwerk op de begane grond diende opgeleverd te worden volgens een klasse 0! Dit is een nieuwe klasse volgens het bedrijfschap afbouw. In dit stucwerk mag dan ook geen enkele afwijking voorkomen. De wanden zijn geverfd. De gehele begane grond is voorzien van tegelvloeren. Hetzelfde tegelwerk is met mooie details doorgezet op de buitenterrassen en de buitenkeuken.

Separaat van de woning is een berging met buitenkeuken en carport gesitueerd. In de berging is een kennel opgenomen voor de honden van de opdrachtgever. Hoewel het voorbereidingstraject en de realisatie voor deze woning erg intensief is geweest, mag het resultaat er wezen. De opdrachtgever is uiterst tevreden met het resultaat.

 

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa