Verbouwing C1000 supermarkt tot Jumbo Deventer

Plaats: Deventer
Opdrachtgever: C1000 Vastgoed
Architect: Architectengroep Ottink te Wageningen
BVO: 400 m2


Van C1000 Vastgoed kregen wij de opdracht voor een interne verbouwing en uitbreiding met een volledig nieuwe schil van de C1000 Eddie Dijkman aan de Johannes van Vlotenlaan 2 in Deventer. De winkel heeft nu een vloeroppervlak van ruim 1000 vierkante meter en dit is circa 400 meter ruimer dan voorheen.

De boven de winkel gelegen appartementen moesten toegankelijk blijven voor de bewoners. Hiervoor was het noodzakelijk om de bouwplaats te kruizen. Een nieuw onderkelderd trappenhuis werd als eerste fase gebouwd waarna het bestaande gesloopt kon worden. Toen voor de bewoners een veilige route was gerealiseerd, kon een noodzakelijke sanering plaatsvinden alvorens met de nieuwbouw van de uitbreiding begonnen kon worden. Uiteraard verdiende ook het doorgaande winkelende publiek direct naast de bouw de nodige aandacht met transport en veiligheid. De winkel heeft geen enkel moment een onderbreking ondervonden tijdens de openingstijden. Een correcte bedrijfsvoering van de opdrachtgever was gegarandeerd.

Architectenbureau Ottink uit Wageningen heeft het ontwerp verzorgd en de constructeur is Bartels Ingenieurs voor Bouw en Infra uit Veenendaal. Directievoerder is diagoon.nl Jan Vernhout Architecten uit Enschede.

Nog tijdens de realisatie werd deze C1000 als eerste in Nederland omgebouwd tot een Jumbo winkel. Ook dit proces werd verweven in de voorbereiding en realisatie.

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa