Verbouw bankgebouw tot Kinderdagverblijf de Rode Bank Raalte

Plaats: Raalte
Opdrachtgever: KDV De Rode Bank
Architect:
BVO:

In het centrum van Raalte nabij basisschool de Bolster verbouwden we een oud bankgebouw tot een kinderdagverblijf. De naam “Rode Bank” is afkomstig van het feit dat het bestaande pand in de volksmond al de rode bank werd genoemd gezien z’n functie en kleur.

Nadat het gebouw op de begane grond volledig werd gestript, is er een compleet nieuwe indeling gecreëerd met open ruimtes en slaapvertrekken. Ook in de kelder zijn wijzigingen qua indeling uitgevoerd. Leuk detail is dat de bestaande kluis in de kelder inclusief de dikke stalen kluisdeur is gehandhaafd. In de bestaande kluis in nu een leuke zithoek gemaakt.

Door middel van het aanbrengen van acht stuks kelderkoekoeken is de kelder nu voorzien van voldoende daglicht. Gezien het korte tijdbestek en het feit dat de nieuwe binnenkozijnen niet in zijn geheel naar binnen waren te krijgen, zijn alle binnenkozijnen ter plaatse vervaardigd. Mooi detail hiervan is dat het lijnenspel van de bestaande buitenkozijnen weer terug te vinden is in de nieuwe binnenkozijnen. De bestaande radiatoren zijn netjes afgetimmerd en wel zodanig uitgevoerd dat deze aftimmering gebruikt kan worden als zitbanken.
Deze aftimmering samen met de verder strakke afwerking, zorgen voor een mooi eindresultaat.

 

Recente projecten

Stadsvilla’s centrumlocatie Nijverdal

nieuwbouw, wonen

Brede School Vroomshoop

nieuwbouw, onderwijs-mfa

ProMessa Deventer

nieuwbouw, industrie-kantoren

Kantoorpand Zutphen

renovatie, verbouw