Upgrate schoolgebouw basisschool Esmoreit Luttenberg

Plaats: Luttenberg
Opdrachtgever: SCOS (nu Mijnplein)
Architect: Architectenbureau Kristinsson te Deventer
BVO: – m2


In opdracht van Stichting Christelijk Onderwijs Salland (SCOS) en de schooldirectie van de Katholieke basisschool Esmoreit heeft het schoolgebouw een flinke upgrade ondergaan. Het geheel is ontworpen door Architectenbureau Kristinsson uit Deventer.

Het werk behelsde een opwaardering van de bestaande school door een flinke interne verbouwing. Na de verbouwing dringt er meer daglicht het pand in en is een prettiger leer/werkplek ontstaan. Dit alles in een open structuur in de vorm van een “leerplein”, waardoor een mooi ruimtelijk effect is gevormd in het midden van het schoolgebouw.

Alle sanitaire groepen zijn voorzien van een nieuwe wand, plafond en vloerafwerking alsmede van nieuw sanitair met een aantal kleuterpotjes. Ook in de overige ruimtes  hebben diverse (bouwkundige) werkzaamheden plaatsgevonden met als doel een (gedeeltelijk) fris vernieuwd gebouw.

Om de overlast tot een minimum te beperken, werd in de laatste schoolweek voor de schoolvakantie een begin gemaakt worden met demontage van de installatie. In de laatste twee weken van de schoolvakantie is het grote sloopwerk verricht en de bestaande constructie opgevangen door een nieuwe staalconstructie aan te brengen. Aansluitend werd er aangevangen met de opbouw.

Er is in fases gewerkt zodat nagenoeg alle voorzieningen bereikbaar bleven, uiteraard wel op een andere plek. Door deze aanpak was het mogelijk om de minder ingrijpende (afbouw) werkzaamheden tijdens de schooluren plaats te laten vinden, waardoor de overlast voor de leerlingen en leerkrachten zoveel mogelijk werd beperkt.

De school combineerde de verbouwing met het thema: “Maak werk van je talent”. Zo gebeurde het, dat de jongens van Jansman in de klas beton stonden te mengen met de daarbij behorende uitleg.

 

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa