Uitbreiding Dr. Schaepmanschool

Plaats: Kampen
Opdrachtgever: Aves Stichting voor primair onderwijs
Architect: GAJ Architecten te Arnhem
BVO: 200 m2

Van AVES Stichting voor Primair onderwijs in Emmeloord, kregen wij opdracht om de Dr. Schaepmanschool in Kampen uit te breiden met 2 lokalen. Deze zijn geplaatst op de 2 bestaande kleuterlokalen. Dit als oplossing om het groeiend aantal leerlingen te kunnen onderbrengen. Het ontwerp komt van GAJ Architecten in Arnhem en de constructeur was Ingenieursbureau Heijm-De Heer in Velp.

Allereerst werd het grind van de daken gehaald en is in de bestaande hallen bij de beide kleuterklassen de plafonds verwijderd. Vervolgens werden de diverse onderdelen vlot afgewerkt. Het plaatsen van de staalconstructie op het bestaande en in gebruik zijnde gebouw, vergde de nodige aandacht. Een bijkomende factor was de winterse periode. Nadat de staalconstructie gereed was, werd er in hoog tempo doorgebouwd. Dit was mogelijk omdat de communicatie goed was tussen de vele disciplines en alles nauw op elkaar was afgestemd.

Het pand zoals dat in 2000 is gebouwd, was voorbereid op deze uitbreiding. Afwijkend van het plan zoals dit destijds gemaakt is, is het vervallen van de tweede trapopgang per kubus. Deze zijn in de bouwfase dus voorzien van een betonvloer. Vanaf maart 2011 kon de school gebruik maken van 2 prachtig nieuwe lokalen. De gebruiker gaf bij het eerste gesprek aan zich te realiseren, dat een ingreep als deze wel merkbaar zou zijn bij het in gebruik zijnde gedeelte. Bij de oplevering kon hij als tevreden persoon zeggen dat de verbouwing nauwelijks merkbaar was geweest en visueel een vermaak is geweest voor de kinderen.

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa