‘t Koetshuis van Hospice Noetsele Hellendoorn

Plaats: Hellendoorn
Opdrachtgever: Zorgaccent & Thuiszorg Noord West Twente
Architect: IAA Architecten te Enschede
BVO:

Na een aanbesteding werd door opdrachtgever ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente het contract ondertekend voor werkzaamheden aan ’t Koetshuis. Hospice is een zelfstandige woonvoorziening met verzorging en verpleging van personen in hun laatste levensfase. De medewerkers zijn voornamelijk vrijwilligers. De doelstelling is om de laatste levensfase zo draaglijk mogelijk te maken.

Er werd een stichting in het leven geroepen “Stichting Vrienden van de Hospice Noetsele”  die onder andere de verbouwing mogelijk maakte door extra geld binnen te halen door middel van diverse acties.

Een uitdrukkelijke eis was dat het karakter van het monumentale gebouw ’t Koetshuis gehandhaafd moest blijven. Dit gebouw is gevestigd op de terreinen van locatie “Krönnenzommer” in Hellendoorn. De start begon stroef aangezien niet voorzien was dat er grote aanvoerleidingen van gas, elektra en water, die de achterliggende gebouwen op het terrein voorzien van deze nutsvoorzieningen, precies onder de verbouwing doorliepen.

Nadat dit was opgelost kon de verbouwing beginnen. Deze is voorspoedig en helemaal volgens planning verlopen. Het fraaie ontwerp is van IAA Architecten uit Enschede en de constructeur is Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra uit Enschede.

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa