SBO De Horizon Raalte

Plaats: Raalte
Opdrachtgever: SCOS Salland (nu Mijnplein)
Architect: Architectenbureau Kristinsson te Deventer
BVO: 2.500 m²

In opdracht van de Stichting Christelijk Onderwijs Salland (SCOS) te Raalte is door Jansman de school voor speciaalbasisonderwijs De Horizon in Raalte gerealiseerd. Dit nieuwe schoolgebouw wordt voor de oude mavo aan de Monumentstraat 55 inRaalte gebouwd, met ernaast een gymzaal die de leerlingen van basisschool De Schutse ook gaan gebruiken.

In de oude mavo kwamen de kantoren van onder meer de SCOS (nu Mijnplein), Stichting peuterspeelzalen Raalte en Weer Samen Naar School. Ook werd hier het expertisecentrum rond leer- en gedragsproblemen bij de jeugd ondergebracht.

Het gebouw is 2 verdiepingen hoog, heeft een oppervlakte van ruim 2.500 m2 en is ontworpen door architect Wim Koops van Architectenbureau Kristinsson uit Deventer. De school werkt met onderwijsclusters van 3 of 4 groepen. In het ontwerp heeft elk cluster zijn eigen leerplein. Het gebouw is in een L-vorm om de aangrenzende belendingen gesitueerd. Het is dan ook transparant ontworpen aan de buitenzijde waar zich de groepsruimten bevinden. De binnenzijde met pleinen en verkeersruimten heeft een meer gesloten karakter.

Vooral de uitvoering van de ronde gevel vormt een aantrekkelijk geheel. Deze zijn uitgevoerd met als opbouw ronde H.S.B. wanden met een stucbeplating met gevelstuc. Vooral de mooie lijnen en juiste kleuren vormen het geheel tot een zeer fraai en modern gebouw.

 

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa