Rundveestal Luttenberg

Plaats: Luttenberg
Opdrachtgever: particulier
Architect:
BVO: – m2


Vanuit een aanbesteding heeft Jansman Bouw de opdracht voor het (ver)bouwen van een rundveestal van circa 45 meter breed en 40 meter lang en het aanpassen van kantoor- en melkrobotruimte, gegund gekregen.

De verhouding is anders dan gangbaar. Het betreft een nieuwbouw van 27 meter breed en 40 meter lang, volledig onderkelderd met een in het werk gestorte kelder naast de bestaande stal van 40 meter lang. De nok van de nieuwe stal loopt evenwijdig aan de nieuwe voorgevel. De gehele nieuwe bovenbouw loopt dus over de nieuwbouw en de bestaande stal.
Extra uitdagingen hierbij waren dat het werk binnen 3 maanden gereed moest zijn. Tijdens de bouwactiviteiten werd de melkproductie ongewijzigd voortgezet. Moderne melkrobots werden tijdens de bouw doorlopend door de “zwartbonte dames” gebruikt, terwijl in de nabijheid gebouwd werd.

Een gedegen voorbereiding is essentieel om dergelijke bouwactiviteiten te combineren met lopende bedrijfsprocessen die niet verstoord kunnen worden. Tempo was een speerpunt.
Bestaande constructies vormden uitgangspunten voor de nieuwe constructie die over de bestaande heen werd gebouwd. De nieuwe constructie omvat houten gelamineerde liggers van circa 15 meter lang die de spanten overbruggen.
De operatie is uitstekend verlopen en de nieuwe stal is met luid geloei ontvangen!

Recente projecten

IKC Het Saffier Zwolle

nieuwbouw, onderwijs-mfa

RSG Ter Apel

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Kindcentrum Wolfsbos Hoogeveen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

MFA Bruchterveld

nieuwbouw, onderwijs-mfa