Restinn huisjes Stieltjeskanaal

Plaats: Stieltjeskanaal
Opdrachtgever: Restinn B.V.
Architect: eigen ontwerp
BVO:


Wat is het effect en voordeel van ketensamenwerking voor mij als opdrachtgever? Dat was de vraag van de opdrachtgever op ons aanbod kennis te maken met de kracht van ketensamenwerking.

Met de voorjaarsvakantie op 5 weken afstand was de vraag of de keten een ontwerp kon maken voor 5 B&B huisjes die binnen 5 weken op locatie verhuurgereed konden zijn. Antwoord van de keten: ja, dat kunnen we!

Een Restinn is een vrijstaand bed & breakfast hotelhuisje dat is geplaatst op boerenerven op landelijk gelegen locaties. De bed & breakfast hotelhuisjes hebben een volledig doorzicht, waardoor buiten- en binnenruimte door elkaar lopen. Ieder huisje heeft openslaande deuren naar het terras en is zeer compleet ingericht met onder meer 2 eenpersoons bedden, een douche en toilet en een eigen terras met zitje en vrij uitzicht.

Het was bijna een urenplanning in plaats van dagen. De keten ontwierp de huisjes in 2 dagen en ging daarna in productie om de materialen en halffabricaten te produceren. Nadat de toelevering op orde was werden in de fabriek van Jansman de huisjes in 4 delen geprefabriceerd.

Op de negende werkdag werden de eerste delen getransporteerd richting locatie in Stieltjeskanaal.

Zowel binnen als buiten waren de delen afgewerkt, zo ook de badkamers die afgemonteerd de fabriek verlieten. De enige werkzaamheden die op locatie werden verricht, zijn het vooraf aanbrengen van stalen schroefpalen en het voor afmontage gereed maken van riolering, stroom en water. Op locatie zijn de 4 onderdelen met behulp van een kraan samengesteld op de stalen schroefpalen.

De opdrachtgever heeft de huisjes ingericht en daarmee waren ze klaar voor verhuur. Deze 5 proefhuisjes zijn de opmaat naar een uit te werken raamcontract waarbinnen de komende jaren landelijk uitgeleverd zal worden, waarbij onderhoud wordt geïntegreerd.

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa