Seniorencomplex ‘t Wedervoort Wierden

Plaats: Wierden
Opdrachtgever: Stichting Wonen Wierden Enter
Architect:
BVO: – m2


Na een uitgebreid onderzoek heeft de opdrachtgever besloten tot herstructurering van het huidige complex. Het voormalige pand bestond uit 53 gedateerde appartementen, een kantoor voor zorgverlener ZorgAccent en een ontmoetingscentrum genaamd ‘t Oosterhoes.

Zusterbedrijf Aannemingsmaatschappij Hegeman kwam als laagste inschrijver uit de bus tijdens de aanbesteding van de vernieuwing van seniorencomplex ‘t Wedervoort in Wierden.
Jansman Bouw werd de uitvoerende werkmaatschappij voor de gefaseerde renovatie/verbouw.

De gefaseerde verbouwing bestaat uit een renovatie, interne verbouwing en uitbereiding van het voormalige complex. Het ontmoetingscentrum ’t Oosterhoes werd nieuw opgericht en naar de voorzijde verplaatst.  De gerenoveerde appartementen hebben een gewijzigde en royale indeling, waardoor ze voldoen aan de huidige eisen en wensen. Dit betekent een herindeling van de 28 appartementen die na oplevering bestaan uit een woonkamer met 2 aparte slaapkamers of in sommige gevallen 1 ruime slaapkamer, allen uniek, waarbij de grootte van de appartementen varieert van circa 75 m² tot 100 m². Veiligheid is toegenomen door bijvoorbeeld een betere toegangscontrole door middel van een spreekluisterverbinding met videofoon bij de hoofdentree. Gemeenschappelijke bergingen zijn gelegen op de begane grond, tevens de plek voor het plaatsen van fietsen en/of scootmobielen.

In de gecreëerde vleugel voor verpleging zijn 24 verpleegkamers en algemene ruimten gerealiseerd, die onder beheer staan van ZorgAccent. De verpleegkamers zijn geclusterd in 3 woongroepen, met elk een eigen ingang en een gezamenlijke woonkamer. De zorgafdeling is voorzien van de benodigde domotica.

Het aangenomen werk had betrekking op alle disciplines. Een asbestsanering ging vooraf aan de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden.
Ook buitenom is de renovatie zeer zichtbaar. Balkons zijn vergroot met fraaie houten constructies en  glazen balustraden. Alle zonwering is vervangen. De voormalige schuine daken zijn verticaal gezet en bekleed met fraaie zinkbanen. Het bestaande metselwerk is in een passende kleur gekeimt. Nieuwe verhardingen, terrassen en groenvoorzieningen maken de renovatie compleet.

 

 

 

Recente projecten

Stadsvilla’s centrumlocatie Nijverdal

nieuwbouw, wonen

Brede School Vroomshoop

nieuwbouw, onderwijs-mfa

ProMessa Deventer

nieuwbouw, industrie-kantoren

Kantoorpand Zutphen

renovatie, verbouw