Opslag- en distributiecentrum BCS Coldstore & Logistics Harderwijk

Plaats: Harderwijk
Opdrachtgever: Jan Beemsterboer
Architect: RBK Group te Deventer
BVO: 4489 m2 hal en 1006 m2 kantoor

Op het industrieterrein Lorentz te Harderwijk zijn de nieuwe vrieshallen BCS Coldstore & Logistics gerealiseerd, voor opdrachtgever Jan Beemsterboer in Harderwijk. De bouw bestond uit meerdere onderdelen: vier nieuwe vrieshallen, een formeerruimte, het buitenterrrein en het vernieuwen/restylen van het kantoor.

Een extra uitdaging in het proces was dat de bedrijfsvoering van de opdrachtgever niet verstoord mocht worden. Wij coördineerden verschillende nevenaannemers, allemaal met hun eigen expertise. Communicatie en een heldere overlegstructuur waren hierbij essentieel. Net zoals de instelling dat iedereen dezelfde doelstelling voor ogen had; namelijk het realiseren van een kwalitatief goed industriegebouw geheel volgens wens van de opdrachtgever, en binnen de gestelde tijd en budget. Een mooie uitdaging die prima is verlopen.

Nadat de constructievloer was gestort (ongeveer 4000 m2) is gestart met het opzetten van een 16 meter hoge staalconstructie. Er werd een formeerruimte gerealiseerd met 9 losplekken. De formeerruimte heeft als doel de vrachtwagens te kunnen lossen en producten in de vriesvakken te kunnen zetten, zonder dat deze in aanraking komen met de buitenlucht.

Ook het bestaande kantoor werd grondig aangepakt. Als eerste is het bestaande buitenmetselwerk gestraald. Oude kozijnen zijn verwijderd, nieuwe werden geplaatst. Daarna is de gevel gestukadoord en voorzien van een nieuwe kleur. Binnen is het kantoor compleet gestript en zijn alleen de dragende wanden blijven staan. Vervolgens zijn we begonnen met de opbouw. Er is onder meer gekozen voor het realiseren van een nieuwe entree.

De architect en de installatieadviseur was RKB Group en de constructeur was Ingenieursbedrijf Aveco de Bondt uit Rijssen.

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa