Nieuwbouw villa Luttenberg

Plaats: Luttenberg
Opdrachtgever: particulier
Architect: IDplus Design te Luttenberg
BVO:

Deze door Jansman Bouw B.V. gerealiseerde villa is ontworpen door de opdrachtgevers en de technisch uitwerking is verzorgd door Idplus Bouwdesign uit Luttenberg. De villa is gelegen in een bosrijke omgeving en ligt verscholen achter groen. De locatie kenmerkt zich door rust, ruimte, licht, privacy en veel groen. En het is geen toeval dat deze kenmerken ook van toepassing zijn op de villa.

Het geldende bestemmingsplan met de bestaande woning waren dusdanig beperkend dat er veel creativiteit nodig was, van zowel de opdrachtgevers als Idplus Bouwdesign, om het programma van eisen te vertalen in een goed en uitvoerbaar plan. Tijdens de eerste gesprekken was het al duidelijk dat de opdrachtgevers oog hadden voor detail en goed wisten wat zij wilden. Een zelfgemaakte maquette 1:100 was hierbij een fantastisch hulpmiddel.

Tijdens de ontwerpsessies, die vaak op de locatie plaatsvonden, was vooral de indeling in combinatie met de locatie bindend voor het totale plan. Ook werd in deze fase veel aandacht besteed aan de installaties. Het ontwerp kenmerkt zich dan ook als een integraal ontwerp. In verband met de moeilijkheidsgraad is het plan letterlijk 1:1 in detail uitgewerkt in de computer. Dit om alle problemen vooraf te signaleren en bij te sturen.

Enkele kenmerken van de gevels:
– Onderhoudsvrije strakke gevels.
– Asymmetrisch hellend dak met vlakke pannen doorsneden door een lichtstraat vanaf de voordeur.
– Grote overstekken die tevens dienen als zonnewering
– Spiegelende boeien die meekleuren met het jaargetijde.
– Veel transparantie aan de tuinzijdes

In de woning zitten zeer grote aluminium puien met grote glasplaten. De detaillering van de aansluiting van de aluminium kozijnen op het metselwerk moest zodanig uitgevoerd worden zodat er zo min mogelijk van het aluminium in zicht bleef. Het aluminium is als het ware in de spouw weggewerkt.

De 2 dakhellingen hebben niet dezelfde dakhelling. Vooral het schuin weglopen van de nok en de gootlijn aan de voorzijden, maakte dat hier de benodigde aandacht aan de maatvoering moest worden geschonken. Het dakvlak aan de voorzijde loopt “dubbel schuin”.

De gehele kap, inclusief de daarvoor benodigde staalconstructie is door onze medewerkers traditioneel in het werk uitgevoerd en aangebracht. Dit mede omdat diverse kapleveranciers ervan afzagen om deze kap prefab uit te voeren.

Creatieve opdrachtgevers, de goede voorbereiding en de prettige samenwerking tussen alle partijen tijdens de realisatie hebben ertoe geleid dat er een prachtige villa is gebouwd, die voor 100% voldoet aan de wensen van de opdrachtgevers.

 

Recente projecten

Stadsvilla’s centrumlocatie Nijverdal

nieuwbouw, wonen

Brede School Vroomshoop

nieuwbouw, onderwijs-mfa

ProMessa Deventer

nieuwbouw, industrie-kantoren

Kantoorpand Zutphen

renovatie, verbouw