Schoolgebouw de Catamaran Emmen

Plaats: Emmen
Opdrachtgever: Gemeente Emmen
Architect: CITA architecten te Utrecht
BVO: 2.471 m2


Jansman Bouw realiseerde in Emmen de school voor speciaal basisonderwijs ‘de Catamaran’.
Naast de gebruikelijke onderwijsfuncties in 16 lokalen en fraaie algemene ruimten, is tevens een gymzaal op de verdieping gemaakt.

Het werk is via een aanbesteding in opdracht verkregen en is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Emmen. Het fraaie ontwerp met schoon metselwerk gevels is verzorgd door CITA architecten uit Utrecht.
Een uitdagende klus, met name de bouwmethodiek. Deze bestond uit grote prefab betonelementen. Het voordeel hiervan is dat in relatief korte tijd een heel gebouw neergezet kan worden. Een intensieve en effectieve voorbereiding was noodzakelijk om alle installaties passend te krijgen met de benodigde sparingen en instortvoorzieningen in wanden en vloeren.
Toch zijn alle puzzelstukjes op de juiste plaats terechtgekomen en vormden een passend geheel.

Alle betonwanden waren zogenaamd schoon werk, wat betekent dat dit gelijk het eindresultaat is. Voorzichtigheid met plaatsen en het schone werk in stand houden was dus vereist.

De architect complimenteerde ons met de gerealiseerde kwaliteit. Het gebouw kent nagenoeg geen aftimmerlatjes en kent tal van details die al in de ruwbouw met aandacht gerealiseerd worden. Het overeind houden van deze kwetsbare details tot aan de oplevering is opmerkelijk goed gelukt.

Bijzonder was ook de installatie van het gebouw, met de toepassing van energieopwekkende dakbedekking (energiedak) die samen met de WKO voor de energieopwekking en afgifte zorgen. Deze is in een hoge duurzaamheidklasse gerealiseerd. Het accent lag op comfort, binnenklimaat en energiezuinige installaties waaronder warmte koude opslag (WKO- installatie).

Maatvoering werd beheerst met het Total Station systeem, een onmisbare tool in combinatie met goed opgeleide medewerkers.

Jansman Bouw realiseerde alle bouwkundige werken, interieur en terreininrichting en coördineerde alle technische installaties.

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa