6 en 4 woningen De Vecht

Plaats: De Vecht
Opdrachtgever: Woningstichting IJsseldal Wonen
Architect: Frans Sturkenboom Architect
BVO: – m2


Van Woningstichting IJsseldal Wonen heeft Jansman Bouw opdracht gekregen om 10 woningen te realiseren in de plaats De Vecht tussen Twello en Apeldoorn.
De aanbesteding van dit werk werd met een verschil van € 163,= gewonnen, een niet alledaags verschil!

De bouw werd in 2 fasen uitgevoerd. Er is gestart met de bouw van de 6 huurwoningen die na oplevering door  Woningstichting IJsseldal Wonen worden verhuurd. De 6 huurwoningen zijn ontworpen door Frans Sturkenboom Architect en de constructie is berekend door JVZ Ingenieurs.

Het ontwerp van de woningen is gebaseerd op de zogenaamde hallehuisboerderij. Dit type boerderij komt van oudsher veel voor in die regio. Kenmerkend voor deze stijl is het eenvoudige hoofdgebouw, de lage zijgevels en het hoge steile zadeldak. Hoewel de bouwkundige kwaliteit van afwerking binnen past bij “sociale huur”, is dit aan de buitenzijde niet terug te vinden. In het oog springend detail zijn de kopgevels die met een gezet staalwerk langs de gootlijn zijn afgewerkt. De voorgevel van 2 huurwoningen zijn uitgebouwd en voorzien van een zinken kap. Op de lange raampartij aan de voorzijde zijn stalen consoles bevestigd. Het geheel is in diverse groene kleurencombinaties uitgevoerd. De achtergevel is vervaardigd van houten rachels, gemonteerd op de kalkzandsteen binnenwanden en afgewerkt met een duurzame eterniet beplating, die ook in een groene kleur is uitgevoerd.

De koopwoningen zijn ontworpen door Maas Architecten uit Lochem en de constructie is evenals bij de huurwoningen berekend door JVZ Ingenieurs.

Deze woningen zijn met een net, doch simpel afwerkingniveau, verkocht om de koopgrens voor jongeren te verlagen. Dat is bij 3 van de 4 woningen goed gelukt.

Hoewel de woningen vrij standaard verkocht zijn, hebben de kopers de mogelijkheid gehad om de woning geheel naar eigen wens uit te laten voeren. Een brede keuze in sanitair, tegelwerk, indelingen van badkamers en keukens, maar ook installatietechnische keuzes hebben ertoe geleid dat de woningen toch geheel naar wens van de kopers uitgevoerd zijn.

De woningen opgeleverd naar volle tevredenheid van zowel de opdrachtgever als architect, maar zeker ook van de huurders en kopers.
Jansman Bouw realiseerde alle bouwkundige werken en technische installaties.

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa