MFA De Belte Nieuw Heeten

Plaats: Nieuw Heeten
Opdrachtgever: Stichting Sport en Cultuur Nieuw Heeten
Ontwerper: IDplus Bouwdesign te Luttenberg
BVO: 2.212 m2


Nadat de provincie een subsidie had toegezegd, was voor de Stichting Sport en Cultuur te Nieuw Heeten de weg vrij om van start te gaan met de nieuwbouwplannen. Het bestuur van de stichting heeft na oriënterende gesprekken, onderhands enkele aannemers voor de aanbesteding geselecteerd, waaronder Jansman Bouw. De nieuwbouw omvat huisvesting voor diverse groepen sport, cultuur en welzijn. Een sporthal, kleed- en doucheruimten, recreatieruimten, kantoren en een muziekzaal vormen de samengestelde accommodatie.

Voorwaarde bij de selectie was de samenwerking met vrijwilligers uit de omgeving. Jansman Bouw was de laagste inschrijver, waarbij een deadline gehaald moest worden in verband met de toegekende subsidie. Wij werkten samen met vrijwilligers die diverse taken en werkzaamheden uitvoerden. Jansman Bouw coördineerde de vrijwilligers, nevenaannemers en derden. Kwaliteit, tijd en veiligheid zijn belangrijke aandachts­gebieden bij deze bijzondere samenwerking die vaker voorkomt bij maatschappelijk vastgoed. Zonder de inzet van vrijwilligers zijn dergelijke projecten vaak niet haalbaar.

De gevels zijn opgebouwd uit fraai houten beschietingen, schoonmetselwerk en voor de sporthal metalen gevelbeplating. De sporthal­constructie kenmerkt zich door een erg laag gewicht en snelle bouwwijze. Installatietechnisch zijn er duurzame componenten toegepast zoals warmtepomp, zonnepanelen en duurzame verlichting.

Jansman Bouw verzorgde de gehele coördinatie.

 

Recente projecten

IKC Het Saffier Zwolle

nieuwbouw, onderwijs-mfa

RSG Ter Apel

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Kindcentrum Wolfsbos Hoogeveen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

MFA Bruchterveld

nieuwbouw, onderwijs-mfa