MFA Bruchterveld

Plaats: Bruchterveld
Opdrachtgever: Beheersstichting MFA Bruchterveld
Architect: 19 Het Atelier te Zwolle
BVO: 812 m2


Het project MFA Bruchterveld is op een bijzondere wijze door ons verworven.
Het werk dat in bouwteamverband is voorbereid en gerealiseerd, was op kwaliteit en prijs uitgevraagd.

Jansman Bouw is in scholen ruim ervaren om te kunnen overzien wat nodig is voor een optimaal resultaat binnen gestelde kaders. Om die reden haalden we de hoogste score op kwaliteit. Echter werd deze teniet gedaan door een onwerkelijk lage prijscomponent, waardoor we als tweede eindigden. We waren verbaasd, maar de spelregels stonden deze strategische inschrijving toe.

Enkele weken later werden we gevraagd om als tweede inschrijver de plaats in te nemen van de eerste, waarmee inmiddels de overeenkomst was beëindigd. Dit keer waren we niet verbaasd; onze gekozen balans tussen kwaliteit en prijs bleek uiteindelijk toch de beste. Daarna gingen we voortvarend aan de slag om het project in bouwteam binnen de kaders te brengen, de verloren tijd in te halen om de school te kunnen opleveren zoals dat bij aanbesteding gevraagd was. Dit alles door uitstekende samenwerking met de teamleden waaronder ICS, 19 Het Atelier, Enervisie en natuurlijk de medewerkers van de school zelf.
De start werd op 9 mei 2019 feestelijk gevierd in het bijzijn van alle kinderen, leerkrachten, gebruikers dorpshuis, het bouwteam en andere belangstellenden.

Het nieuwe gebouw werd op het bestaande speelplein van de school, tegen het bestaande dorpshuis ‘De Heujmansbelt’ gebouwd. Dit mooie pand vormt het ‘MFA Bruchterveld’, een multifunctioneel gebouw waarin het dorpshuis, de gymzaal, de school en de kinderopvang gebruik maken van elkaars ruimten. De school is all-electric en duurzaam in onderhoud.
Gevels van het bestaande dorpshuis werden vervangen door nieuw metselwerk. Op deze manier vormen oud en nieuw één gebouw. Na de oplevering van het nieuwe multifunctionele centrum is de bestaande school gesloopt om plaats te maken voor het nieuwe schoolplein.

De oplevering was net voor de kerst 2019 een feit en gaf de school voldoende gelegenheid om in te huizen en de school feestelijk in gebruik te nemen.

 

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa