Ligboxenstal Dalerveen

Plaats: Dalerveen
Opdrachtgever: particulier
Architect: opdrachtgever
BVO: 1.400 m2


Het betreft hier de uitbreiding van een ligboxenstal in Dalerveen. De uitbreiding betreft circa 1.400 m² en is aangebracht langs een in gebruik zijnde stal.
Deze is volledig onderkeldert en gefundeerd op mortelschroefpalen.
Het ontwerp, bouwkundig uittekenen is uitgevoerd door de opdrachtgever en de constructie statisch berekend door  Ingenieursbureau Bartels uit Enschede.

Er is gebouwd op mortelschroefpalen omdat de ondergrond uit een veenpakket van totaal dik 5,5 meter bestond. De mortelschroefpalen moesten dan ook vanaf dragline
schotten aangebracht worden. Zelfs voor een minikraan op rupsen was het op sommige delen niet draagkrachtig genoeg.
De kelderwanden zijn in het werk gestort met “eigen” systeembekisting, dit is door een Jansman team uitgevoerd.

Voor zover een ligboxenstal standaard is, werd deze stal op details net van iets extra’s voorzien. Bijvoorbeeld de antraciet gevelstenen, de van glas voorziene, geïsoleerde
schuifdeuren en de mooie houten topgevel. De opdrachtgever had oog voor detail. Na de uitbreiding is er nu ruimte voor 200 stuks melkvee.

 

Recente projecten

Stadsvilla’s centrumlocatie Nijverdal

nieuwbouw, wonen

Brede School Vroomshoop

nieuwbouw, onderwijs-mfa

ProMessa Deventer

nieuwbouw, industrie-kantoren

Kantoorpand Zutphen

renovatie, verbouw