Kulturhus De Spil Nieuwleusen

Plaats: Nieuwleusen
Opdrachtgever: Gemeente Dalfsen
Architect: LKSVDD architecten Enschede
BVO: 7.000 m2


Na een pittige voorselectie werd Jansman Bouw uitgenodigd om in te schrijven voor de Engineer & Build opgave voor de Spil te Nieuwleusen. In de staart van de crisis werd er nog flink gestreden om deze uitdagende klus voor de gemeente Dalfsen.

Het betreft een herontwikkeling van het middengebied tussen Noord- en Zuid-Nieuwleusen. Onderwijs, sport, cultuur, welzijn ontmoeten elkaar op deze centrale plek. Het Agnieten College Voortgezet Onderwijs zal in de nieuwe huisvesting haar intrek nemen. 2 fonkelnieuwe sporthallen komen onder 1 dak met de andere functies. De bestaande Rabobank wordt volledig geïntegreerd in de nieuwbouw en is na voltooiing niet meer herkenbaar. Totaal is straks een kleine 7.000 m² beschikbaar voor de verschillende gebruikers.

Het ontwerp is van LKSVDD architecten uit Enschede. Het ontwerp stuurt nadrukkelijk op duurzaamheid in materiaalkeuzes en energie. Bijzonder is de “windboom” die behalve een kunstwerk ook vooral wind- energie zal leveren.

Jansman Bouw verzorgt naast realisatie van alle bouwkundige werken en installaties tevens de engineering vanaf het Definitief Ontwerp naar Uitvoering Ontwerp. Na goedkeuring UO start de realisatieovereenkomst. Direct na de zomervakantie 2017 zijn de werkzaamheden begonnen en er wordt gekoerst op een oplevering in juni 2018.

Recente projecten

Stadsvilla’s centrumlocatie Nijverdal

nieuwbouw, wonen

Brede School Vroomshoop

nieuwbouw, onderwijs-mfa

ProMessa Deventer

nieuwbouw, industrie-kantoren

Kantoorpand Zutphen

renovatie, verbouw