Kindcluster Teun de Jager Utrecht

Plaats: Utrecht
Opdrachtgever: Gemeente Utrecht
Architect: Van Hoogevest Architecten
BVO: 4.700 m2


In de laatste week van mei 2016 werd het contract getekend met de gemeente Utrecht voor de nieuwbouw van het Kindercluster Teun de Jagerdreef te Utrecht. Het Kindercluster biedt huisvesting aan 2 basisscholen, voor- en vroegschoolse educatie, een ouder-bijeenkomstruimte, een multifunctionele ruimte annex gymzaal en een buurthuis. Na sloop van de oude school bleven 2 bestaande gymzalen staan die na renovatie binnen en buiten zijn geïntegreerd in de nieuwbouw. Een fraai ontwerp van Hoogevest Architecten uit Amersfoort. Gemeente Utrecht trad op als bouwdirectie.

Na een uitgebreide voorselectie op verschillende competenties hebben wij samen met enkele andere gegadigden ingeschreven. Na de presentatie die daarop volgde, bleek de inschrijving van Jansman Bouw de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI).

Kwaliteit, ervaring en prijs waren doorslaggevend voor de gunning. Het betrof een totaalopdracht inclusief installaties, vaste interieur en coördinatie van het gehele werk.

De fraaie nieuwe tweelaagse school heeft een oppervlakte van circa 4.700 m². Het gebouw is uitgerust met een volledige All-electric installatie waarbij het dak is vol gelegd met zonnepanelen en enkele warmtepompen zijn geplaatst. Bijzonder is dat de installaties zijn gescheiden per gebruiker. Het pand is opgedeeld in 4 gebruiker zones, verbonden door centraal gelegen sport, spel en ontmoetingsruimten. De gevels kenmerken zich door de deels ronde vorm en een zeer rijk gedetailleerd gevelmetselwerk en aluminium kozijnen voorzien van zetwerken. Iedere gebruiker heeft eigen kleuren voor de zetwerken en de draaiende delen. De kleuren komen aan de binnenzijde per gebruiker ook weer naar voren in de binnendeuren en het interieur die per gebruiker zijn vastgesteld.

De start van dit project was op 1 juni 2016 en de oplevering heeft plaatsgevonden op 4 mei 2017.

Jansman Bouw realiseerde de integrale opdracht voor bouwkundige en installatiewerken inclusief de gehele coördinatie.

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa