Kindcentrum Emmerhout Emmen

Plaats: Emmen
Opdrachtgever: Gemeente Emmen
Architect: Architecten- en ingenieursbureau Kristinsson Deventer
BVO: 3.700 m2


Opdrachtgever Gemeente Emmen tekende voor de 2e maal een opdracht aan Jansman Bouw voor de realisatie van een nieuwe school. Bekende gezichten dus. Enkele jaren geleden realiseerden we de Catamaran, een school voor speciaal onderwijs in Emmen.

En nu dus een Kindcentrum waarin OBS de Kubus en PC/RK Jenaplanschool Kristalla gehuisvest zijn, evenals een kinderopvang, een voorschool en een bibliotheek.

In opdracht van de gemeente Emmen begeleidde LindHorst huisvestingsadviseurs uit Hoogeveen het gehele bouwproces. Architecten- en ingenieursbureau Kristinsson uit Deventer is verantwoordelijk voor het ontwerp, dat bestaat uit een tweelaags gebouw met een oppervlakte van 3.700 m². Dit duurzame Kindcentrum is onderhoudsvrij aan de buitenzijde door toepassing van kleurrijke keramische gevelbekleding en aluminium kozijnen.

Jansman Bouw won de onderhandse aanbesteding op onze toegevoegde waarde op het gebied van social return, samenwerking met onderwijsinstellingen en borging van kwaliteit. Op deze punten was voldoende onderscheidend vermogen om de opdracht aan ons te gunnen. De opdracht betrof de realisatie van de bouwkundige werken inclusief de gehele coördinatie van de E & W werkzaamheden.

Het gebouw is met een hoge duurzaamheidsambitie gerealiseerd. Er is bijvoorbeeld gekozen voor een compact gebouw met een hoogwaardige isolatiewaarde en drievoudige beglazing. Het gebouw is ontworpen volgens het concept ‘passief bouwen’ en het ‘all electric’ principe. De warmte wordt opgewekt door een combinatie van een bodemwisselaar en een luchtwaterwarmtepomp en het dak is vol gelegd met 350 PV-zonnepanelen.

Met een EPC van 0,2 is het gebouw daarmee ook bijna energie neutraal (BENG) en heeft een A++++ label.

 

Recente projecten

Stadsvilla’s centrumlocatie Nijverdal

nieuwbouw, wonen

Brede School Vroomshoop

nieuwbouw, onderwijs-mfa

ProMessa Deventer

nieuwbouw, industrie-kantoren

Kantoorpand Zutphen

renovatie, verbouw