Kind Centrum De Korenbloem Raalte

Plaats: Raalte
Opdrachtgever: Stichting Mijnplein
Architect: GAJ VBW architecten Arnhem
BVO: 2.100 m2


Jansman Bouw ontving van Stichting Mijnplein op 11 juli 2018 de opdracht voor de ontwerpfase van de Engineer, Build & Maintain (EBM) opdracht om vanuit voorlopig ontwerp de uitwerking van het uitvoeringsontwerp uit te voeren voor de integrale werken, waaronder bouwkundige werken, terreininrichting, vaste interieur en alle installaties van het KC De Korenbloem te Raalte. Wij ontworpen en bouwden daarmee het derde kindcentrum voor Stichting Mijn Plein.

De door adviseur in huisvesting Nul25 begeleidde aanbesteding werd door ons op organisatorische kwaliteit gewonnen, waarbij onze zeer ruime ervaring met het ontwerpen en realiseren van onderwijshuisvestingen doorslaggevend was. Nul25 is namens Mijnplein ook betrokken geweest bij de ontwerp- en realisatiefase.
In een bouwteam werden aanvullend op de basisopdracht het ontwerp voor interieur- en terreininrichting verder uitgewerkt en uitgevoerd. Eind januari 2019 startten wij met de realisatie van de nieuwbouw.

Voorafgaand aan de realisatiefase vond de ontwerpfase plaats van deze EBM-opdracht, die onder UAV-GC 2005 werd uitgevoerd en waarbij de basis van de opdracht een VO+ en een programma van (proces-)eisen was.

Met ons eigen ontwerpteam, samengesteld uit GAJ|VBW architecten, constructeur Jansen Wesselink, Alcedo Advies voor akoestiek, geluid, brand en bouwfysica en Brandsen Installatietechniek hebben wij in een professionele en prettige samenwerking het ontwerp, met ruime inbreng van de gebruikers en de diverse werkgroepen van Mijnplein, in heel korte tijd uitgewerkt naar een DO en aansluitend door geëngineerd naar een geaccepteerd UO. De gemeente werd vroegtijdig betrokken en op basis van het DO werd de omgevingsvergunning aangevraagd voor deze tweelaagse nieuwbouw met een bruto vloeroppervlak van circa 2.100 m².

De nieuwbouw is volledig in BIM uitgewerkt en voor de werkelijke realisatie eerst virtueel gebouwd. Alle relevante gegevens voor de ontwerp-, bouw-, beheer- en onderhoudsfase zijn in dit 3D digitale model opgenomen. Bij de realisatie van dit kindcentrum verliep de volledige werkvoorbereiding met behulp van digitale programma’s in BIM.

De nieuwbouw, waarvan de buiten- en binnenzijde zich kenmerken door neutrale kleuren en de binnenzijde ingericht is in een Scandinavische stijl, biedt plaats aan de onderbouw, middenbouw en bovenbouw van KBS De Korenbloem en Peuterwerk de Stoppeltjes van kinderopvang Koos.

Deze zeer duurzame, gasloze, all-electric en all-air school is op 7 november 2019, eerder dan gevraagd, opgeleverd aan een tevreden opdrachtgever.

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa