Kind Centrum De Korenbloem Raalte

Plaats: Raalte
Opdrachtgever: Stichting Mijnplein
Architect: GAJ VBW architecten Arnhem
BVO: 2.100 m2Jansman Bouw heeft van Stichting Mijnplein uit Raalte de opdracht ontvangen om vanuit voorlopig ontwerp de uitwerking van het uitvoeringsontwerp uit te voeren voor de integrale werken, waaronder bouwkundige werken en alle installaties van het KC De Korenbloem te Raalte.
Wij hebben de aanbesteding op kwaliteit gewonnen. De zeer ruime ervaring met het ontwerpen en realiseren van onderwijshuisvesting was doorslaggevend.

Adviseur in huisvesting Nul25 heeft de aanbesteding geleid en zal namens Mijnplein betrokken zijn bij het gehele proces. In bouwteam wordt het ontwerp voor alle interieur- en terreininrichting verder uitgewerkt en uitgevoerd. Medio februari 2019 zullen we de realisatie starten van deze nieuwbouw. Dit is voor ons inmiddels het 17e onderwijsgebouw op rij.
Voorafgaande aan de realisatiefase vond de inmiddels afgeronde ontwerpfase plaats van deze Engineer & Build opdracht, die onder UAV-GC 2005 wordt uitgevoerd en waarbij de basis van de opdracht een VO+ en een programma van (proces-)eisen betreft.

Stichting Mijnplein gaf op 11 juli 2018 het startschot voor de ontwerpfase. Wij hebben ons eigen team samengesteld waaronder GAJ|VBW architecten, constructeur Jansen Wesselink, Alcedo Advies voor geluid, brand en bouwfysica en Brandsen Installatietechniek. In een professionele en prettige samenwerking is het ontwerp, met ruime inbreng van de gebruikers en de diverse werkgroepen van Mijnplein, in korte tijd uitgewerkt. De gemeente werd vroegtijdig betrokken en op basis van het technische ontwerp werd de omgevingsvergunning aangevraagd voor deze tweelaagse nieuwbouw met een bruto vloeroppervlak van circa 2.100 m².

De nieuwbouw, waarvan de buiten- en binnenzijde zich kenmerken door neutrale kleuren en de binnenzijde wordt ingericht in een Scandinavische stijl, biedt plaats aan de onderbouw, middenbouw en bovenbouw van KBS De Korenbloem en Peuterwerk de Stoppeltjes van kinderopvang Koos.
Voorafgaand aan deze nieuwbouw is door de gemeente Raalte de helft van de bestaande bebouwing gesloopt. Na oplevering van de nieuwbouw en het omliggende schoolplein (deze wordt gefaseerd aangelegd) wordt het restant van de oude bebouwing gesloopt en kan de inrichting van het schoolplein afgerond worden.

Deze duurzame, gasloze en all-electric school wordt afhankelijk van de doorlooptijd van de procedure voor de omgevingsvergunning, begin 2020 opgeleverd.

 

Recente projecten

Maria-Oord Luttenberg

nieuwbouw, renovatie, verbouw, wonen, zorg

48 appartementen Assen

nieuwbouw, wonen

Memory Museum Nijverdal

renovatie, verbouw

Villa te Leusden

nieuwbouw, wonen