Karateristieke woning Hellendoorn

Plaats: Hellendoorn
Opdrachtgever: particulier
Architect: EVE Architecten te Nijverdal
BVO: – m2


In het centrum van het dorp Hellendoorn is door Sprengenberg Vastgoed op de voormalige locatie van een gymzaal een bouwplan ontwikkeld.
Omdat het een volstrekt unieke plek is, midden tussen het groen, aan de Koestraat en verder  begrensd door percelen aan de Dorpsstraat en de oude begraafplaats, werden er hoge eisen gesteld aan zowel de inrichting van het plan als aan de woningen die erop moesten komen.

De welstand heeft hiervoor een beeldkwaliteitplan opgesteld waarin gesproken wordt over inpassing in het kleinschalige karakter van Hellendoorn.
Het binnenterrein moest bestemd zijn voor speeltoestellen, parkeerplekken en voorzien worden van straatverlichting.

De opdrachtgever had de vrije keus in het kiezen van een architect, de keuze van hen is gevallen op EVE architecten uit Nijverdal. Samen hebben ze een prachtige villa ontwikkeld en wij kunnen gerust stellen dat het uiteindelijke resultaat er mag zijn, en dat dit geldt voor het exterieur evenals het interieur.

De  woning is authentiek in de jaren 30 stijl ontworpen met veel oog voor detail. De indeling voorziet in een grote kelder onder de woning die bereikbaar is via de keuken. Er is onder andere een interieurplan gemaakt voor de te plaatsen vaste wandmeubelen, inbouwkeuken, bad- en douchemeubelen, openhaard met schouw, soorten vloerafwerking, kleuren op wanden en plafonds en er is tevens een verlichtingsplan gemaakt. De woning was bij de oplevering dan ook direct voor bewoning beschikbaar.

Zowel voor het exterieur als voor het interieur is er veel aandacht besteed aan esthetische details. De fraaie gevelstenen met doorgestreken voeg en de gebakken zwarte Narvik Maduro dakpannen en fraaie details geven de woning karakter.

Jansman realiseerde en coördineerde alle bouwkundige- en installatiewerken en het maatwerk interieur.

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa