Kantoorpand Zutphen

Plaats: Zutphen
Opdrachtgever: Van der Linden Lelystad Beheer
Architect: 19 Het Atelier Zwolle
BVO: m2


Op 1 mei 2017 hebben wij de sleuteloverdracht gehad van het kantoor aan het Stationsplein te Zutphen. Na een gesprek over de aanpak van deze klus, die binnen en buiten forse aanpassingen behelsde, werd al gauw besloten tot een Engineer en Build opdracht op basis van UAV-GC.

De bouwdirectie werd gevoerd door MVGM Kantoren te Zwolle. Jansman Bouw realiseerde de integrale opdracht
in samenwerking met 19 Atelier, eveneens uit Zwolle.

Er volgden opnames, schetsen, ramingen en in korte tijd lag er een plan dat binnen de taakstelling paste en vergund kon worden. De gevels werden schoongemaakt en hersteld en voorzien van een mooie laag keimwerk. Nieuwe aluminium kozijnen en vliesgevels gaven het gebouw een nieuwe uitstraling met behoud van de architectuur uit de jaren ‘60. De voorgevel werd op begane grondniveau voorzien van nieuwe gevelisolatie met tegels. De daken en dakranden werden vervangen.

De binnenzijde is volledig gestript en opnieuw afgewerkt inclusief nieuwe installaties. Alle vloerafwerkingen, plafonds en wanden werden vervangen. De sanitaire ruimten zijn voorzien van nieuw tegelwerk.

De verkeersruimten en het trappenhuis waren voorzien van bestaande travertin wand- en vloerbekledingen met hardstenen details. Deze werden vanzelfsprekend gehandhaafd.

Tegenover het treinstation staat nu weer een uitstekend verhuurbaar kantoorgebouw.

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa