Jongveestal Wijhe

Plaats: Wijhe
Opdrachtgever: particulier
Architect: Westreenen adviseurs te Barneveld
BVO: – m2


Dit project omvatte een nieuw te bouwen jongveestal. Het ontwerp is van Westreenen adviseurs uit Barneveld. De constructie is berekend door ATH constructie advies.

De stal heeft een afmeting van maar  liefst 112,5 bij 32 meter en biedt ruimte aan circa 500 stuks jongvee. De gehele stal is onderkelderd met uitzondering van de strohokken en een gedeelte van de voeropslag. De graafwerkzaamheden werden door de opdrachtgever in goede samenwerking zelf uitgevoerd. Jansman Bouw realiseerde de bouw, het storten van de betonvloeren in verschillende fasen, het storten van de kelderwanden, het leggen van de roosters en het plaatsen van prefab betonpanelen. Een deel van de kelder waar extra aandacht aan geschonken moest worden, is het verdiepte mixergedeelte. Nodige instortvoorzieningen zoals zwelbanden en een nauwkeurige uitvoering garanderen een vloeistofdichte kelder. De betonconstructie kent aspecten voor een zeer hoge milieuklasse vanwege de meststoffen. De draagconstructie van de stal overspant de gehele 32 meter zonder tussenkolommen.

De vrijdragende staalconstructie is gefundeerd op prefab funderingsplaten buiten de kelder waar de ankers ingestort zijn. Veel aandacht voor maatvoering en een draagkrachtige ondergrond zijn een bijdrage voor het benodigde resultaat.

De gevels van de stal bestaan uit prefab betonnen panelen met een baksteen motief aan de buitenzijde. Het dak bestaat uit golfplaten op houten gordingen met in de nok een lichtstraat van 2,5 meter breed en 70 meter lang die voor genoeg daglicht en ventilatie in de stal zorgt.

 

Recente projecten

IKC Het Saffier Zwolle

nieuwbouw, onderwijs-mfa

RSG Ter Apel

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Kindcentrum Wolfsbos Hoogeveen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

MFA Bruchterveld

nieuwbouw, onderwijs-mfa