Giethoorn, OBS Giethoorn

Plaats: Giethoorn
Opdrachtgever: Stichting Op Kop Giethoorn
Architect: VMEZ architecten Drachten
BVO: 1.100 m²


Stichting Op Kop te Giethoorn heeft in samenwerking met Primair Huisvesting uit Wolvega een onderhandse aanbieding gehouden voor de nieuwbouw van de Openbare Basisschool Giethoorn. Wij werden voor dit bouwteam geselecteerd op kwaliteit en prijs, waarbij kwaliteit en plan van aanpak doorslaggevend waren.

Het team bestaat voor ons uit bekende partijen waaronder ABC Nova Assen, VMEZ architecten Drachten, Ingenieursbureau Jansen Wesselink Drachten en adviesbureau Syperda Hardy uit IJlst met wie wij al bij diverse scholen hebben samengewerkt. De ervaring uit meer dan 30 onderwijsgebouwen die we de afgelopen jaren aaneen-gesloten hebben opgebouwd, komt helemaal tot zijn recht bij deze bouw­opgave. De samenwerking met Primair Huisvesting uit Wolvega is nieuw en zeker welkom. De OBS betreft een éénlaags gebouw met een vloeroppervlakte van circa 1.100 m² en is voorzien van een langwerpig zadeldak dat over de langsgevels doorloopt en bekleed is met een felsdak. Een aanbouw met platdak herbergt de installaties die aan het zicht zijn onttrokken.

Het terrein betreft een weiland dat begin 2021 ontsloten en bouwrijp wordt gemaakt. Te beginnen met het aanleggen van een afrit, de openwater bergingen en het ophogen van het terrein.

In april/mei 2021 zal worden gestart met heien van palen en eind februari 2022 wordt het project opgeleverd.

 

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa