Formeerruimte, machinekamer en milieuplein Amsterdam

Plaats: Amsterdam
Opdrachtgever: BCS Coldstore & Logistics
Architect: RBK Group
BVO: 1.000 m2


In het westelijk havengebied in Amsterdam is BCS gevestigd. Core business van BCS is het invriezen en opslaan van halffabricaten voor de food industrie. Vanwege toename van de activiteiten was een uitbreiding op de krappe locatie absolute noodzaak. Bijkomend gevolg was de vervanging van de enorme vriesinstallaties en het inrichten van een milieuplein.

Jansman Bouw die eerder voor de vestiging BCS Harderwijk een omvangrijke nieuwbouw en verbouw van kantoren en laboratorium had gerealiseerd, werd gevraagd om nu in Amsterdam deel te nemen aan een design en construct samenwerking. BCS heeft als specialistische ondernemer haar verantwoordelijkheid genomen en meteen het milieu­onvriendelijke koelmiddel in de omvangrijke koelinstallatie laten vervangen.

Een belangrijk gegeven bij de ontwerpfase was het ongestoord laten verlopen van alle industriële processen en transporten van en naar de docklevellers. Ook het zeer intensieve transport van de vele heftrucks was een bepalende factor.

De nieuwbouw van de formeerruimte (opslag voor palletplaatsen) meet ongeveer 1000 m2, waarbij we gedeeltelijk over het bestaande pand heen bouwden. Het bouwen van de nieuwe machinekamer gebeurde geheel in prefab, met 3 verdiepingen en met een hoogte van bijna 14 meter.

Nadat de formeerruimte waterdicht was, zijn bestaande delen gefragmenteerd gedemonteerd en afgevoerd, terwijl de bedrijfs­activiteiten doorgang hadden. Dit vergde een uiterste inspanning voor wat betreft de coördinatie van alle disciplines.

BCS als zeer deskundig opdrachtgever, RBK Group, ingenieursbedrijf Aveco de Bondt, de specialistische installateur en Jansman Bouw realiseerden als bouwteam in een zeer korte, intensieve periode de gehele uitbreiding.

 

Recente projecten

Stadsvilla’s centrumlocatie Nijverdal

nieuwbouw, wonen

Brede School Vroomshoop

nieuwbouw, onderwijs-mfa

ProMessa Deventer

nieuwbouw, industrie-kantoren

Kantoorpand Zutphen

renovatie, verbouw