Brede School Kadans Vroomshoop

Plaats: Vroomshoop
Opdrachtgever: Gemeente Twenterand
Architect: BCT Architecten Enschede
BVO: 2.490 m2Nadat Jansman Bouw de afgelopen jaren aaneengesloten 15 onderwijsgebouwen heeft gerealiseerd, verrees in opdracht van de gemeente Twenterand het 16e onderwijsgebouw in Vroomshoop.
In deze huisvesting is een brede school gevestigd bestaande uit de basisscholen De Linde, de Kennedyschool en de school voor speciaal onderwijs De Sleutel en de Dobbelsteen. Daarnaast biedt het gebouw plaats aan het Kind Centrum Dolfijn dat voorziet in zowel kinderopvang, peuteropvang als buitenschoolse opvang.

BCT Architecten uit Enschede was verantwoordelijk voor het ontwerp, dat bestaat uit een tweelaags gebouw met een bruto oppervlakte van circa 2.490 m². Deze duurzame school is onderhoudsvrij aan de buitenzijde door toepassing van gevelstenen in verschillende verbanden, kunststof kozijnen en panelen in verschillende kleuren. Het gebouw voldoet aan de laatste normen voor onderwijs en is gasloos en all-electric geïnstalleerd.

Het project startte eind 2017 onder winterse omstandigheden met een geplande oplevering op 31 oktober 2018. In deze periode werden ook door derden de speeltoestellen en kunstgras aangebracht.

Bijzonder was de opdracht om een kunstwerk dat uit de gesloopte schoolgevel is gezaagd, terug te brengen middels een vaste opstelling op het terrein. Het omvangrijke kunstwerk dat verwijst naar de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog en 12 bij 2 meter hoogte meet, vergde een fundatie op palen en een flinke staalconstructie. Na restauratie is het voor iedereen weer zichtbaar voor de komende decennia.

De opdracht betrof de realisatie van de bouwkundige werken, terreinverhardingen, terrein­inrichting en alle vaste interieur.

 

 

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa