Brede school Valkenburg (ZH)

Plaats: Valkenburg (ZH)
Opdrachtgever: Complan Eindhoven
Architect: Frencken Scholl Architecten te Maastricht
BVO: 1.900 m2


Complan B.V. verstrekte na aanbesteding namens de gemeente Katwijk de opdracht voor het bouwen van de brede school Valkenburg.

De brede school heeft meerdere gebruikers. Onderwijsorganisaties CBS De Burcht en OBS De Dubbelburg met in totaal 11 groepen basisonderwijs zijn de hoofdgebruikers. Daarnaast zijn een buitenschoolse opvang, een verticale groep kinderopvang en een peuterspeelzaal van organisatie KOK kinderopvang en Stichting Peuterkring in het gebouw ondergebracht.

Vanwege verschuivingen van budgetten was een optimalisatieronde gewenst. Deze werd uitgezet met behoud van functionele, esthetische, duurzame en onderhoudstechnische uitgangspunten.

De gevels zijn opgebouwd uit robuuste materialen als hout, aluminium en schoonmetselwerk. De lange opvallende schuine daken zijn vergroend door toepassing van mossedum afwerking. Hoge plafonds in de lokalen geven een hoge score op het aspect volume zoals bepaald in de norm Frisse Scholen. Het werk is na een korte bouwtijd van slechts 10 maanden opgeleverd inclusief afwerkingen.

Jansman Bouw coördineerde alle disciplines inclusief installaties, alsmede interieurinrichting en terreininrichting.

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa