Boerderijkamers Diepenveen

Plaats: Diepenveen
Opdrachtgever: De Kleine Wildenberg
Architect: Jansman Bouw
BVO:

De boerderij ‘De kleine Wildenberg’ dateert uit 1717 en doet vanaf 2000 dienst als zorgboerderij. Het is een kleinschalig bedrijf met 8 hectare grond en een kavel bos.
Rust en ruimte in het dal van de IJssel, tussen de landgoederen ‘Rande’ en ‘De Haere’ in het bosrijke Salland.

Ondersteunende begeleiding wordt hier verleend aan personen met een verstandelijke beperking, jeugdigen, ouderen of personen met, bijvoorbeeld, een burn-out.
Niet de productiviteit maar persoonlijke aandacht en een positieve beleving staan voorop. Daarom zijn er maximaal 3 à 4 deelnemers per dag.

Op de plaats waar voorheen de kapschuur stond, zijn 4 identieke boerderijkamers gebouwd. In de onderkelderde kapschuur lagen veeroosters waarover nu een geïsoleerde vloer is gelegd.  De toegepaste kozijnen zijn van kunststof en de buitenbekleding bestaat uit eiken potdekselwerk.

De bouw is geheel volgens planning verlopen. De opdrachtgever De Kleine Wildenberg uit Diepenveen is erg tevreden over het resultaat en de samenwerking met Jansman Bouw.
Het fraaie ontwerp is ook door Jansman Bouw gemaakt en IBZ Raadgevend ingenieursburo uit Nijverdal tekende voor de constructie.

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa