Basisschool De Diamant Apeldoorn

Plaats: Apeldoorn
Opdrachtgever: Stichting PCBO Apeldoorn
Architect: MTB Architecten Apeldoorn
BVO: 1.641 m2


In de nieuwbouwwijk Zuidbroek in Apeldoorn is een nieuwe basisschool gerealiseerd. Het gebouw bestaat voor een deel uit basisschool ‘De Diamant in Het Rooster’ en een deel op de begane grond is in gebruik genomen door het Kinderdagverblijf MAM`s Kinderopvang.

De opdrachtgever is PCBO Apeldoorn, die het architectonisch ontwerp heeft ondergebracht bij MTB architecten uit Apeldoorn. Het project is verworven middels een EMVI uitvraag, waarbij de installaties en openbare ruimte werden gerealiseerd door derden.

Het gebouw is deels voorzien van gevelstucwerk, rodeca-spouwpanelen (lichtdoorlatende sandwichpanelen), HSB-wanden en kunststofkozijnen.
Tevens werd een groot deel van de gevel op eerste verdiepingsniveau voorzien van een beloop-baar roosteroverstek.
Een extra gevel voorlangs de overstekken wordt gevormd door een gevelafrastering van Carl-Stahl.

De gevelafrastering is bekleed met een klim­beplanting, waardoor een natuurlijke, passieve zonwering en schaduwbuffer is ontstaan, die goed past bij de groene omgeving.

In het gebouw is gekozen voor een opmerkelijk hoogwaardige kwaliteit van producten. In het hoofdtrappenhuis is een lift opgenomen waarbij de lift bijna volledig bestaat uit glaspanelen. Dit geeft een transparante uitstraling, deze uitstraling is door het gehele gebouw doorgezet door grote glaspartijen toe te passen.

In het midden van het gebouw is op de begane grond een speelzaal opgenomen die op de verdieping overgaat in een atelier. Het atelier op de verdieping heeft een andere vloerhoogte dan de rest van de verdieping, waarbij de transparantie en het speelse karakter op een bijzondere wijze tot uiting komen. Het gebouw wordt opgewarmd middels de stadsverwarming die gebruikt wordt voor de gehele wijk Zuidbroek.

Na de oplevering in mei 2016 volgde de officiële opening op 26 oktober 2016.

Wij hebben de bouwkundige werken uitgevoerd en de gehele coördinatie verzorgd.

 

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa