Autobedrijf KIA Marant Naarden

Plaats: Naarden
Opdrachtgever: particulier investeerder
Architect: VBJ architectuur en bouwmanagement te Veenendaal
BVO: 2.600 m2


Dit project, de bouw van een nieuwe KIA autogarage in Naarden werd verkregen door laagste inschrijving. De opdrachtgever, een particulier investeerder die eigenaar was van het perceel waarvan het voormalige pand volledig door brand is verwoest, ontwikkelde een fraai nieuw autobedrijf voor de nieuwe gebruiker van het pand, KIA Autobedrijf Marant B.V.

Het ontwerp van het gebouw, de eerste “Red Cube KIA garage” in Nederland was in handen van VBJ architectuur en bouwmanagement uit Veenendaal en de uitwerking van het constructieve aspect is uitgevoerd door OvB ingenieursbureau, eveneens uit Veenendaal.

Het gebouw is volledig gefundeerd op 140 stuks boorpalen in combinatie met een ringbalkconstructie. De fundering is over het gehele oppervlak afgewerkt met een geïsoleerde betonvloer op zand. De bovenbouw is opgebouwd uit een volledige staalconstructie inclusief een hellingbaan en een verdiepingsvloer, uitgevoerd met kanaalplaten met een vrije overspanning van maar liefst 16 meter lang. Het dak is uitgevoerd met een geïsoleerd staaldak.

De gevels zijn ter plaatse van de werkplaats afgewerkt met sandwichpanelen en een zestal overheaddeuren. Ter hoogte van de showroom is de voorgevel over de gehele breedte voorzien van een aluminium vliesgevel en is rondom afgewerkt met KIA rode cassettebeplating. Mooi detail is dat de rondingen van de vliesgevels aan de zijgevel exact overeenkomen met de ellips van het KIA logo.

In verband met de ligging van het pand ten opzichte van het naastgelegen perceel is er veel aandacht besteed aan de volledig brandwerende langsgevel aan die zijde.
Binnen bevindt zich aan de achterzijde een compleet ingerichte werkplaats met acht werkplekken op een volledig monoliet afgewerkte betonvloer. De voorzijde van het pand en de gehele verdiepingsvloer die voor de auto’s toegankelijk is middels een inpandige hellingbaan is ingericht als showroom.  De verdiepingsvloer is voor de bezoekers toegankelijk middels een volledig vrijdragende stalen trap, die een mooie eyecatcher is in de showroom.

Tussen de showroom en de werkplaats bevinden zich alle overige gebruiksfuncties.
Jansman realiseerde een turnkey pand inclusief alle installaties.

 

Recente projecten

Stadsvilla’s centrumlocatie Nijverdal

nieuwbouw, wonen

Brede School Vroomshoop

nieuwbouw, onderwijs-mfa

ProMessa Deventer

nieuwbouw, industrie-kantoren

Kantoorpand Zutphen

renovatie, verbouw