Appartementengebouwen Schuilenburg Raalte

Plaats: Raalte
Opdrachtgever: Woningstichting SallandWonen
Architect: Arca Architecten te Raalte
BVO: 10.023 m2


Jansman Bouw werd door SallandWonen Raalte gevraagd deel te nemen aan een omvangrijk project aan de rand van Raalte. SallandWonen streeft ernaar om maatschappelijk het maximaal mogelijke te bereiken voor haar gemeente. Reden voor de keuze voor een combinatie van 2 lokale aannemers.
De coördinatie van alle betrokken partijen lag bij de bouwcombinatie.

Het plan van maar liefst 10.023 m² bvo, bestaande uit 3 appartementengebouwen met in totaal 88 appartementen voor verschillende gebruikersgroepen en diverse commerciële ruimten werd geheel in bouwteamverband gerealiseerd.
De wijk Sallandse Poort wordt hiermee verrijkt met huurappartementen voor de doelgroep 55 plussers, appartementen met zorg voor cliënten van Zorggroep Raalte en begeleid wonen voor bewoners van de Stichting WIRA en Stichting De Parabool. Op de begane grond van het grootste gebouw zijn ruimten voor commerciële en maatschappelijke doeleinden gerealiseerd.

Het Multi Functionele karakter wordt tevens benadrukt door de integratie van de buurt en maatschappelijke instanties die de huisvesting levendig maken voor bewoners, personeel en buurt.

Jansman Bouw is ervaren in bouwteamsamenwerking. Mede door de goede ontwerpresultaten van het bouwteam kent project Schuilenburg een hoge graad van optimalisatie; technisch, financieel en niet onbelangrijk ten aanzien van exploitatie. Zo kregen akoestiek en temperatuurcomfort in het atrium bijzondere aandacht. Een passende een aansprekende aankleding van het gebouw gericht op de bewoners en gebruikers completeert deze fraaie nieuwe huisvesting.

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa