Apeldoorn, IKC De Ploeg en De Marke

Plaats: Apeldoorn
Opdrachtgever: Stichting PCBO Apeldoorn / Leerplein 055 Apeldoorn
Architect: 19 Het Atelier Zwolle
BVO:


Na een niet openbare voorselectie in het najaar van 2019 werden 5 aannemers uit­genodigd om in te schrijven voor een bouwteam-realisatie opdracht betreffende de nieuwbouw van 2 schoolgebouwen in Apeldoorn.

Gunningcriteria betroffen prijs en plan van aanpak en presentatie. Wij kwamen als beste uit de bus en mochten bijdragen aan de ontwerpfase die gelijktijdig van start ging.

In de wijk Zuidwest in Apeldoorn staan de basisscholen De Ploeg en De Marke. Beide scholen zijn 45 jaar oud en komen in aanmerking voor vervangende nieuwbouw. Er is gekozen voor een soort campus met 2 schoolgebouwen en een gezamenlijk schoolplein op de locatie tussen het Holtrichtersveld en het Schoutenveld. Naast de huidige scholen komt er plaats voor de opvang van kinderen in de leeftijd 0 t/m 4 jaar en buitenschoolse opvang.

Opdrachtgever voor basisschool De Ploeg is de stichting PCBO Apeldoorn, waarvoor we eerder basisschool De Diamant in Apeldoorn bouwden en momenteel een IKC bouwen in Ugchelen. PCBO heeft 27 basisscholen in Apeldoorn. Opdrachtgever voor basisschool De Marke is stichting Leerplein 055, met een omvang van 23 openbare basisscholen. Daarnaast maken een school voor speciaal basisonderwijs en een praktijkschool onderdeel uit van de organisatie.

Na een intensief voorbereidingstraject waarin 2 bouwteams parallel verlopen en we samen­werken met onder meer 19 het Atelier architecten uit Zwolle, dragen we bij aan de uitwerking van het programma van eisen. De gebouwen worden ontworpen met een sterke focus op het beperken van onderhoud, een laag energieverbruik en hoog comfort. De afronding van het ontwerp is gericht op een aanvraag omgevingsvergunning medio januari 2021.
De gebouwen voldoen aan de eisen van Frisse Scholen klasse B en BENG als energie­prestatienorm.

Jansman verzorgt alle bouwkundige en installatiewerken en coördineert alle betrokken partijen.
De start bouw is voorzien rond april 2021, afhankelijk van de vergunningsprocedure.

 

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa