48 appartementen Assen

Plaats: Assen
Opdrachtgever: WVG Ontwikkeling Meppel
Architect: HJK architecten Groningen

In Assen ontwikkelde WVG Ontwikkeling uit Meppel 18 ruime, comfortabele en betaalbare koop­appartementen aan de Lisdoddestraat en ernaast een blok met 30 huurappartementen. Deze is qua uitvoering gelijk aan de koopappartementen.

De energiezuinige en onderhoudsvriendelijke appartementen zijn ruim, hebben een keuze uit terras of balkon, zijn standaard voorzien van vloerverwarming, hebben een inpandige berging op de begane grond met een elektra aansluiting (voor bijvoorbeeld een scootmobiel of e-bike) en een eigen parkeerplaats. Op de plek van het voormalig politiebureau werden de 2 appartementengebouwen gerealiseerd en deze vullen daarmee voor een gedeelte het perceel. De overige ruimte is bestemd voor parkeervoorzieningen. Het totale woonrijp maken vormde onderdeel van onze opdracht. De wijk waar de gebouwen werden gerealiseerd, ligt aan de oostkant van Assen. Voor ons bekend terrein, het Duurzaamheidscentrum dat we enkele jaren geleden gerealiseerd hebben, bevindt zich ook aan de oostkant.

Beide gebouwen bestaan uit appartementen met 4 bouw­lagen. De bouwmethode betreft een redelijk traditionele bouwmethodiek. De fundering bestaat uit in de grond gevormde palen met een balken fundatie. Het casco werd opgetrokken uit kalkzandsteen met breedplaatvloeren. De funderingswerkzaamheden werden eind 2018 afgerond. In januari 2019 werd er verder gewerkt vanaf maaiveld niveau. Na 16 werkweken waren van beide gebouwen de dakvloeren gereed en kon de dakdekker de gebouwen wind- en waterdicht maken. De buitenschil is traditioneel metselwerk met houten kozijnen, bestaande uit een combinatie van waalformaat stenen met dubbelwaalformaat. De dubbelwaalformaat stenen werden speciaal voor dit project vervaardigd. In totaal rond de 160.000 gevelstenen werden door onze metselaars verwerkt. De houten kozijnen werden een soort van ‘concept 3’. Dit houdt in; afgelakt exclusief beglazing en door onze timmer­fabriek Hegeman Prefab geproduceerd.

De appartementen op de verdiepingen zijn vanuit de centrale hal of vanaf de galerijen te bereiken. Tevens zijn deze appartementen voorzien van prefab balkons (met een eigen gewicht à 7800 kg!) en enkele hebben een inpandig balkon. Op het platte dak werden zonnepanelen aangebracht, met voor elk appartement een omvormer. Alle woningen hebben het energielabel A.

Voor Jansman Bouw betrof dit een totale opdracht; de gehele realisatie van bouwkundige werken, alle installaties en woonrijp terrein. De verkoopbegeleiding voor de koopappartementen werd eveneens door ons behartigd.
De oplevering van de koopappartementen heeft eind 2019 plaatsgevonden, de huurappartementen volgden begin 2020.

 

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa