48 appartementen Assen

Plaats: Assen
Opdrachtgever: WVG Ontwikkeling Meppel
Architect: HJK architecten Groningen
BVO: … m2In augustus 2018 ontvingen wij uit aanbesteding opdracht van WVG Ontwikkeling uit Meppel voor de realisatie van 2 woon­gebouwen ‘Kolibrie’ te Assen.
Eén gebouw bestaat uit 18 koopappartementen en één gebouw bestaat uit 30 huurappartementen. Het ontwerp is van HJK architecten uit Groningen. Actium Wonen in Assen is verhuurder van de huurappartementen. Direct na aanbesteding is de verkoop gestart. Eind september 2018 waren voldoende appartementen verkocht om de start van de bouw in gang te zetten.

In het centrum van Assen, op de plek van het voormalig politiebureau, worden de 2 appartementengebouwen gerealiseerd. De wijk waar de gebouwen worden gerealiseerd, ligt aan de oostkant van Assen met veel natuurlijk groen. Bij het ontwerp is rekening gehouden met het behoud van karakteristieke bomen.

Beide gebouwen bestaan uit 4 bouwlagen appartementen met op de begane grond de entree, lift en inpandige bergingen. De gebouwen staan op een ruim perceel dat tevens voorziet in parkeren op eigen terrein. Het ontwerp is duurzaam en onderhoudsarm.
De funderingswerkzaamheden zijn eind 2018 afgerond. In januari 2019 is gestart vanaf maaiveldniveau. Naar verwachting is na 17 werkbare werkweken de dakvloer gereed en kan de dakdekker de gebouwen wind- en waterdicht maken. De appartementen op de verdiepingen zijn vanuit de centrale hal of vanaf de galerijen te bereiken. Tevens zijn deze appartementen voorzien van balkons. Op het platte dak worden zonne­panelen aangebracht, elk appartement wordt voorzien van een omvormer. De buitengevel wordt geheel opgetrokken in gevel­stenen. Een gedeelte van de in totaal circa 160.000 gevelstenen worden specifiek voor dit project vervaardigd.

Jansman Bouw verzorgt de gehele realisatie bouwkundige werken, alle installaties en woonrijp terrein. De verkoopbegeleiding voor de koopappartementen wordt eveneens door ons behartigd.

Voor de oplevering wordt gekoerst op eind 2019.

 

Recente projecten

Kind Centrum De Korenbloem Raalte

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Maria-Oord Luttenberg

nieuwbouw, renovatie, verbouw, wonen, zorg

Memory Museum Nijverdal

renovatie, verbouw

Villa te Leusden

nieuwbouw, wonen