21 woningen Hof van Raalte

Plaats: Raalte
Opdrachtgever: eigen ontwikkeling
Architect: 19 Het Atelier te Zwolle
BVO:

Op een braakliggend voormalig bedrijfsterrein tegen de kern van Raalte is door ons een plan van 21 woningen ontwikkeld. Lokaal en regionaal onderzoek wees uit dat er te weinig nieuwe woningen beschikbaar waren voor starters.

Wij hebben in samenspraak met de gemeente Raalte een stedenbouwkundig plan uitgewerkt voor de herontwikkeling van dit terrein. De 2 ontsluitingsmogelijkheden waren aanleiding voor het creëren van 2 verkeersluwe, besloten hofjes. Hierdoor wordt het wonen bijzonder vanwege de ‘gezamenlijke hof’ aan de voorzijde inclusief een veranda aan de voorgevel, waardoor het zowel aan de voor- als aan de achterkant van het huis genieten is. Aan de voorzijde gezelligheid en levendigheid, aan de achterzijde een eigen tuin.

Het voordeel van nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw is dat alle installaties en afwerkingen nieuw zijn en dat het voldoet aan de huidige maatstaven. In het ontwerp is gekozen voor zeer minimaal onderhoud en dus minimale onderhoudskosten.

De woningen zijn energiezuinig en in combinatie met een energiezuinige inrichting, zoals verlichting en apparatuur, is het energieverbruik erg gunstig. Voeg daarbij een aantrekkelijke verkoopprijs en succes is gewaarborgd.

Een passende prijs maakte de weg vrij voor de gemeentelijke startersleningen.

Luisteren naar je klant en er naar bouwen was de sleutel voor de succesvolle verkoop. In enkele weken waren alle woningen verkocht onder circa 50 gegadigden.

In november 2015 zijn de woningen na 24 werkweken opgeleverd inclusief het woonrijp maken van het gehele terrein.

 

Recente projecten

Ugchelen, IKC Ugchelen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Voorst, Gemeentehuis

nieuwbouw, renovatie, verbouw

Siddeburen, Kindcentrum Siddeburen

nieuwbouw, onderwijs-mfa

Meeden, MFA Meeden

nieuwbouw, onderwijs-mfa